Семінар класних керівників луцьких шкіл «Моє життя – моя відповідальність»

 

22 жовтня на базі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва відбувся міський семінар класних керівників «Моє життя – моя відповідальність», який професійно модерувала методист управління освіти Луцької міської ради Оксана Матвійчук.

У вступному слові директор Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова підкреслила: «Лише завдяки спільним зусиллям колективів шкіл, бібліотек та батьків можливе не тільки плекання духовно-моральної особистості, а й забезпечення найбільш сприятливого середовища для дітей для молоді. Виконанню цих завдань сприяють атмосфера бібліотек, як найбільш безпечна для вихованців, та втілення спільних успішних проектів з використанням активних цікавих форм роботи».

Від організаторів навчання учасників семінару привітав директор Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ст № 1 Андрій Киця, який окреслив діяльність колективу навчального закладу на шляху становлення Нової української школи. Формування відповідальності школярів у цьому процесі грунтовно висвітлила заступник директора школи з виховної роботи Людмила Богданець.

Чималий емоційний вплив справила інтерактивна вистава вихованців студії Наталії Журавльової «Щоденник Ельфа». Проблеми булінгу, насилля над однолітками відверто обговорювали студійці та старшокласники ЗОШ № 1.

Болючі проблеми протидії та попередження класними керівниками правопорушень серед школярів, булінгу (цькування) та домашнього насилля, необхідності контактів з правоохоронними органами висвітлила начальник сектору ювенальної превенції Нацполіції у Волинській області Інна Остапович.

На питаннях захисту прав дітей та підлітків, гідності педагогів акцентувала увагу регіональний представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Любов Сітовська.

Завідувач інформаційно-бібліографічного відділу Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Надія Ількевич розкрила шляхи використання інформаційно-комунікаційних технологій, електронних бібліографічних баз даних книгозбірні на допомогу класним керівникам у виховному процесі.

Навчання дозволило вихователям не лише отримати цінну інформацію, поспілкуватися з поважними представницями правоохоронних органів, а й поділитися з колегами проблемами та здобутками, по-новому глянути на питання співпраці з бібліотекою. Адже, важкі та важливі проблеми формування відповідального стилю життя краще вирішувати гуртом.

Додаткова інформація