Травень 2019

 Дитячий форум «Права людини очима дитини» відбувся у бібліотеці

 

28 травня у нашій книгозбірні відбувся дитячий форум «Права людини очима дітей». В його рамках відбулася виставка-презентація художніх робіт вихованців дитячої мистецької студії «Соняшник», присвячена Міжнародному дню захисту дітей. 

 


  Літо з бібліотекою розпочалося!

 

27 травня двері бібліотеки гостинно відчинились для вихованців пришкільного оздоровчого табору Луцького НВК №9. 

«У нас стартувала робота із літніми пришкільними таборами відпочинку. Відтепер, протягом двох тижнів, щодня ми пропонуватимемо підліткам цікаві зустрічі, екскурсії, вікторини, ігри та багато-багато інформації про книги. Дякуємо, пані Оресті Осійчук, за успішний цьогорічний старт»,  зазначила Оксана Романюк, координатор заходів із пришкільними таборами навчальних закладів міста.

 

 


 Твоє життя в твоїх руках

 

Під такою назвою 24 травня разом із Патрульною поліцією Волинської області та компанією «Дмитрук» бібліотекарі організували та провели для підлітків ігровий квест. Подія відбулась в рамках проекту «Безпека руху пішоходів» від програми «Молодь змінить Україну - 2019».


 Презентація виставки «Лісові пленери Волині»

 

23 травня в читальній залі бібліотеки відбулась презентація виставки «Лісові пленери Волині», на якій були представлені картини, створені талановитими українськими художниками на всеукраїнських і міжнародних пленерах, проведених на Волині. Ідейним натхненником виставки-презентації став знаний волинський художник, голова обласної організації Українського фонду культури Генадій Сарапін.


 Навчання на тему «Завдання сучасних бібліотек в умовах становлення Нової української школи»

 

23 травня 2019 року на базі книгозбірні спільно з Волинським обласним управлінням освіти, науки та молоді проведено навчання-нараду працівників, відповідальних за діяльність шкільних бібліотек та роботу з підручниками районів, міст обласного значення, 50 об’єднаних територіальних громад на тему «Завдання сучасних бібліотек в умовах становлення Нової української школи». 


 Літературно-музична вітальня «Поетична дорога Петра Маха»

 

21 травня у читальній залі бібліотеки відбулася літературно-музична вітальня «Поетична дорога Петра Маха», приурочена до 85-ї річниці від дня народження письменника в рамках проекту «Літературні читання».


 Вузлики пам’яті на стрічці часу

  

18 травня 1944 року - день початку депортації кримських татар, коли жінок, дітей, інвалідів війни, ветеранів та людей похилого віку зігнали до товарних вагонів та ущент заповнили їх людьми, відправивши за кілька тисяч кілометрів від рідної домівки, - нині є днем трауру в історії кримськотатарського народу. Через нестачу харчів, антисанітарію й велику скупченість багато людей загинуло в дорозі, ще десятки тисяч померли внаслідок суворих умов у вигнанні упродовж наступних років.


 У бібліотеці нагородили переможців фотоконкурсу «Моє безпечне місто»

 

16 травня разом із Патрульною поліцією Волинської області та компанією «Дмитрук» бібліотекарі нагородили переможців міського фотоконкурсу «Моє безпечне місто», що проходив у березні-квітні серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів Луцька.

 


 Народознавча мандрівка

«Вишиванка, мов долі моєї цвіт»

 

16 травня, в День вишиванки в Україні, у читальній залі нашої бібліотеки відбулась народознавча мандрівка «Вишиванка, мов долі моєї цвіт» для студентів Луцького центру професійно-технічної освіти. Під час мандрівки слухачі знайомились та вивчали український етнічний бренд – вишивку.


 Семінар на тему: «Робота з молоддю у сучасному форматі: поєднуємо зусилля, примножуємо можливості»

14 травня 2019 року у нашій книгозбірні відбувся обласний семінар працівників, відповідальних за роботу з юнацтвом, районних, міських централізованих бібліотечних систем, Володимир-Волинської міської бібліотеки для дорослих, бібліотек об’єднаних територіальних громад на тему: «Робота з молоддю у сучасному форматі: поєднуємо зусилля, примножуємо можливості».

 


 Історична академія «У лавах вічного безсмертя»

 

До Дня пам’яті та примирення в рамках краєзнавчого проекту «Історичні фрески» 10 травня у нашій книгозбірні відбулось відкрите засідання методичного об’єднання вчителів історії шкіл сіл Баїв, Боратин та Рованці Луцького району.


Засідання мистецької вітальні «Геній епохи сюрреалізму», приурочене до 115-ї річниці від дня народження Сальвадора Далі

 

07 травня у читальній залі бібліотеки відбулося засідання мистецької вітальні «Геній епохи сюрреалізму», приурочене до 115-ї річниці від дня народження Сальвадора Далі, видатного каталонського художника. Учасники заходу – вчителі образотворчого мистецтва та художньої культури області – слухачі курсів підвищення кваліфікації при Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти, знайомились з дивовижним, неординарним мистецтвом всесвітньовідомого митця.

 


  Інформаційно-ігровий калейдоскоп «Її величність Велика Британія»

 

06 травня учні 8 класу Луцького навчально-виховного комплексу загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №7 - природничий ліцей змагалися за звання кращого знавця історії, географії та звичаїв Великої Британії.


 

Додаткова інформація