Детективний квест за книгою Артура Конан Дойля «Пригоди Шерлока Холмса»

 

22 жовтня студенти III курсу факультету історії, політології та національної безпеки, спеціальності «Музеєзнавство, пам’яткознавство» Волинського національного університету імені Леся Українки взяли участь у детективному квесті за книгою Артура Конан Дойля «Пригоди Шерлока Холмса».

Детективний роман приніс світову славу Артуру Конан Дойлу – англійському письменнику-романісту, адже саме Шерлок Холмс увійшов до книги рекордів Гіннеса як найбільш екранізований літературний твір.

Автор вважав розповіді про Холмса «легким чтивом», і йому не подобалося те, що читачі надають перевагу творам про нього, тоді як Конан Дойл вважав себе, перш за все, великим автором історичного роману. Письменник вирішив припинити історію слідчого, усунувши популярного літературного персонажа в сутичці з хрещеним батьком англійської мафії, однак на прохання своїх шанувальників був змушений знову «оживити» знаменитого детектива.

Спільно з головним бібліотекарем Діаною Майко студенти поринули в справжню пригоду, яка запам'ятається їм надовго. Учасники квесту пройшли чимало локацій спільно з мудрим, справедливим борцем зі злом і захисником ображених, адже цю культову фігуру письменник наділив надзвичайними якостями.

Гра використовувалась через Google-карти з прив’язкою до місцевості та технологією доповненої реальності, у яку учасники грали зі смартфоном.

На фінішній локації переможці отримали призи та масу позитивних емоцій.

Запрошуємо всіх бажаючих до бібліотеки прочитати надзвичайно цікаві та захоплюючі твори англійського письменника з його літературним персонажем.

 

Додаткова інформація