Галина Гоменюк - заслужений працівник культури України

Народилася Галина Василівна Гоменюк 20 квітня 1944 року в селі Топилище Іваничівського району Волинської області. Середню освіту здобула в Павлівській середній школі. У 1961 році вступила до Ківерцівського культосвітнього училища. Тоді в цьому училищі було чотири відділи: хоровий, режисерський, духовий, бібліотечний. І Галина Василівна вступила на хоровий. Навчання в училищі дало Галині Василівні не тільки путівку в життя, а й зустріч з майбутнім чоловіком.

У вересні 1965 року Галина Гоменюк була призначена на посаду завклубом Ківерцівського ДОКу. Будучи ще студенткою, на переддипломній практиці створила квартет, з яким здала державний екзамен на відмінно. У 1971 році була нагороджена медаллю «За трудову відзнаку».

У 1981 році було побудоване нове приміщення Будинку культури. В нових зручних умовах було створено ансамбль пісні і танцю «Барвінок», адже хор і танцювальний колектив був підібраний і мав достойний рівень підготовки. Колектив мав великий успіх у місцевих глядачів, побував з концертами за кордоном. У 1988 ансамбль пісні і танцю «Барвінок» захистився на звання «Народний самодіяльний ансамбль». У тому ж році Галині Василівні Гоменюк присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури Української PCP».

Додаткова інформація