Міжнародний бібліотечний Zoom-урок за участі учнів трьох країн

 

У суботу (28/11/2020) читачі бібліотеки приєднались до розширеного міжнародного онлайн-заняття "Знані/Незнані" в межах проєкту «Піраміда книг/Piramida ksi??ek».

Під час дистанційного уроку учні школи Polska Szko?a Przedmiot?w Ojczystych im. ?w. Kazimierza w Nottingham (Велика Британія) разом з підлітками з міста Конін (Республіка Польща) та міста Луцька (Україна) ознайомились з біографіями видатних польських митців:

- Софії Урбановської (Zofia Urbanowska), письменниці та публіцистки;

- Марії Павліковської-Ясножевської (Maria Pawlikowska-Jasnorzewska), поетеси та драматургині;

- Ернеста Маліновського (Ernest Malinowski), польського залізничного інженера;

- Кристини Скарбек (Krystyna Skarbek), польської шпигунки, агента британського виконавчого директора спеціальних операцій під час другої світової;

- Павела Павліковського (Pawe? Pawlikowski), режисера та сценариста.

Під час зустрічі підлітки змогли також протестували цікаву інтернет гру-вікторину на знання видатних людей Польщі, яку розробили для них британські колеги.

Модераторами зустрічі були колеги з Польщі та Британії: Карола Гласнер та Джоанна Сікорська-Адамовіч.

Черговий Zoom-урок наступного тижня.

Нагадаємо, що міжнародний проєкт «ПІРАМІДА КНИГ/PIRAMIDA KSI??EK», з 2019 року реалізують Волинська обласна бібліотека для юнацтва (Україна) у співпраці з Centrum Doskonalenia Nauczycieli Publiczna Biblioteka Pedagogiczna w Koninie (Республіка Польща) з метою міжкультурної комунікації між молоддю обох країн, розвитку у підлітків пристрасті до книг та читання, а також розвитку творчості. Головне завдання - популяризувати читання, розширити знання та інтереси учнів, розвинути креативність та просторову уяву, стимулювати до творчого самовираження молоді з дружніх шкіл: КЗ "Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №17 Луцької міської ради" (Україна) та Szko?a Podstawowa im. Stanis?awa Moniuszki nr 12 w Koninie (Республіка Польща).

 

Додаткова інформація