9 червня – Міжнародний день друзів

 

Дружба завжди була великою цінністю у житті людини, адже відшукати по-справжньому вірного друга вважається удачею. Для того, щоб нагадати людству про важливість друзів, навчити цінувати вірність і опору, яку нам надають ці люди, було створено міжнародне свято.

Традиція відзначати День друзів зародилася у США ще в 1935 році. З часом свято отримало величезну популярність, і сьогодні його відзначають у багатьох країнах світу. Це свято неофіційне але дуже популярне.

Дружба – стосунки між людьми, засновані на довірі, щирості, взаємних симпатіях, спільних інтересах і захопленнях. Найголовніше в дружбі – це взаємодопомога. Друг ніколи не підведе.

В Україні є дуже гарне поняття побратимства. Побратим – це названий брат, соратник, близький друг, товариш по боротьбі. Залежно від обставин побратим може бути ближчим людині, аніж кровний брат чи родич.

До цього світлого свята в нас була запланована літературно-музична година «Це дуже добре, що в житті є друзі!» з вихованцями реабілітаційного центру «Джерело життя». За роки співпраці ці молоді люди стали нам справжніми друзями. Нажаль обставини внесли корективи в наші плани і ця зустріч не зможе відбутися. Але ми віримо що епідемії і карантини закінчаться, а наша дружба залишиться!

 

Ці та багато інших книг ви зможете знайти на полицях нашої бібліотеки.

Додаткова інформація