Трансформація бібліотечного простору в умовах формування Нової української школи, промоція читання та поради з упровадження УДК для шкільних бібліотекарів

 

28 січня 2020 року на базі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва навчалися шкільні бібліотекарі, слухачі курсів Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти (ВІППО). Директорка бібліотеки Алла Єфремова у вітальному слові розповіла про успішні проєкти, які втілює книгозбірня, окреслила особливості роботи в умовах децетралізації та формування Нової української школи.

Про використання інформаційно-комунікаційних технологій, електронних бібліографічних баз даних Волинської обласної бібліотеки для юнацтва на підтримку навчально-виховного процесу в школі, формування академічної  доброчесності розповіла завідувачка сектору Руслана Тимощук. Колег осоливо зацікавили представлені на сайті web-ресурси та практика роботи з електронними документами.

Завідувачка науково-методичного відділу Зоя Корчинська повідомила присутніх про оновлення бібіотечного простору, методи та засоби покращення іміджу та висвітлення діяльності установ у мережі Інтернет та соціальних мережах.

Упровадження УДК в практику роботи бібліотек – тема, особлива важлива для колег. Досвідом систематизації документів згідно УДК поділилася завідувачка відділу зберігання та реставрації бібліотечних фондів Світлана Єгорова.

Про створення для читачів комфортного середовища  та впровадження в практику роботи нових форми виставкової та соціокультурної діяльності книгозбірнь вела мову завідувачка відділу читальних залів Тетяна Швай. Вона зосередила увагу на використанні екранізацій класичних та сучасних творів українських письменників у промоції читання.

Креативність та зацікавленість колег створили під час навчання невимушену атмосферу інтерактивного спілкування, спонукали їх до подальшої активізації проєктної діяльності та просування читацької культури.

Додаткова інформація