Бібліотека взяла участь у Національному тижні читання

 

З 13 по 19 грудня бібліотека брала активну участь в Національному тижні читання. Його мета – залучити до читання тих, хто на сьогодні читає мало, книжки купує рідко або не купує/не читає взагалі. А також нагадати всім, що книжка – найкращий подарунок.

Тиждень проходив під егідою Українського інституту книги та Міністерства культури та інформаційної політики України. Партнерами події стали ВГО Українська бібліотечна асоціація й Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів.

Всі відділи бібліотеки активно заявляли про свої можливості промоції читання і по-особливому намагалися рекламувати активності з популяризації книги, та представити різноманітний спектр видань.

З понеділка по неділю проходили #Кольорові_читання ? 7 днів/7 кольорів.

222 ідеї до Нового року та Різдва – відео створене відділом читальних залів за однією книгою.

Очікування свята, передчуття дива… Кожен день дедалі більше наповнює будинок запахом свіжої випічки, таємним шелестом, шерхотом подарункового паперу, пахощами ялинки та сяйвом свічок.

Створити цю казку вам допоможе книга Клауса Вагенера та Сюзанни Мансфілд «222 ідеї до Нового року та Різдва» Дитяча література видавництва "Ранок", яка зібрала найцікавіші ідеї для декору приміщення, виготовлення подарунків та оформлення свята. Класичні або незвичні, ці ідеї надихають на їхнє втілення… погортаймо її сторінки. Це був #червоний понеділок.

Відділ абонементу обрав #оранжевий_вівторок. Тож драйвуємо разом з нами та нашими читачами, радіємо книгам в оранжевих обкладинках. Заглиблюємося в читання, підіймаємо собі настрій, адже саме яскравих «помаранчів» нам не вистачає у ці зимові непривітні дні!

#Жовта_середа Відділ комплектування та каталогізування документів обрав #кольорові_читання книгами в обкладинках теплого сонячного кольору та запашною кавою. Зігрівайтесь з нами в зимовий час, адже, жовтий колір: носій величезної сили Сонця, символ розуму, символ радості, захисту і надії, символ свободи.

#Зелений_четвер Відділ культури і мистецтв підтримав естафету книгами в обкладинках святкового зеленого кольору. Зелений: колір спокою, природи, молодості, колір символізує розвиток, колір природи та нового життя, колір традиційної новорічної ялинки.

Разом з вихованцями Зразкової аматорської театральної студії Бешкетники Палацу культури міста Луцька приєднались до Фестивалю ЛІГА КНИГОМАНІВ. Бібліотека та театральна студія читають цікаве краєзнавче спільно з Вадимом Хаїнським (керівник), українською письменницею Надією Гуменюк та дослідником нашого міста Петром Троневичем.

В #Блакитна_пятниця краєзнавчий відділ підтримав естафету книгами в обкладинках блакитного кольору. Адже, блакитний це: безтурботність, надійність розкіш, шляхетність, достаток, мир та безхмарне майбутнє.

#синя_субота об’єднала всі відділи обслуговування і вдало поєднала наші думки і прагнення. Завдяки нашому другу, партнеру, керівнику ГІ «Меценати для солдата» Руслану Теліпському, 18 грудня напередодні свята Миколая волонтерський рух «Меценати для солдата» вже вдесяте зібрав у Луцьку ДІТИ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ зі всієї Волині, щоби подарувати незабутні емоції малятам і підліткам, у котрих війна відібрала татусів і безтурботне дитинство. До Луцька з’їхалися діти з різних куточків нашої області, більше 40 – завітали до бібліотеки.

Підлітки були активні в різних імпрезах, які підготували для них бібліотекарі. Спільно брали участь в різноманітних активних та інтерактивних іграх, руханках, брейн-рингах, майстер-класах, обирали книгу, яку хотіли б отримати під ялинку. Це було справжнє свято Книги і Бібліотеки.

В межах Національного тижня читання заключною стала #фіолетова_неділя. Відділ читальних залів підтримуючи естафету кольорових читань у створеному відео на сторінці бібліотеки у ФБ презентував дивовижні видання в обкладинках фіолетового кольору. Фіолетовий – містичний, таємничий, сприяє натхненню, чутливості, співчуттю.

Тиждень минув, а наші активності на цьому не закінчуються. Запрошуємо користувачів прийти до бібліотеки, та обрати книгу до душі, до кольору, адже книга здатна змінити вас, ваше життя,і спонукає бути кращими.

Дізнатися більше:

#Український_інститут_книги

#Українська_бібліотечна_асоціація

#читай_на_Волі_2

#читай_досягай

#тижденьчитання

#знайдисвоюкнижку

Додаткова інформація