Онлайн-презентація книг письменників-членів НСПУ та ювілейного альманаху «Світязь»

 

15 січня на сторінці бібліотеки у соціальній мережі ФБ відбулася презентація трьох книг членів Волинської обласної організації НСПУ: ювілейного 25-го випуску літературного альманаху «Світязь» і книги-поетичні одкровення та думки Віктора Вербича «Міжтисячоліття» та Еліни Форманюк «Срібло і світло», виданих при підтримці Українського культурного фонду у видавництві «Твердиня».

Тому така подія є святом-презентацією для бібліотеки. Письменників-спілчан і бібліотеку для юнацтва єднають давні дружні стосунки, спільна робота, спільні проєкти, взаємопідтримка і постійне спілкування.

Голова обласної організації НСПУ Ольга Ляснюк представила 25-й випуск альманаху «Світязь» і його традиційні рубрики, розповіла про фінансові проблеми з підтримкою літературних проєктів і мала надію на подальшу позитивну реалізацію видавничих та фестивальних починань в галузі літератури. Оскільки до онлайн-розмови не зміг сьогодні долучитись Віктор Вербич, голова письменницької організації представила і його «Між тисячоліття», зачитавши кілька есеїв та силаботонічних творів глибокого філософського спрямування.

До розмови онлайн приєднався Микола Мартинюк, у видавництві якого всі три книги вийшли у світ і чиї переклади творів багатьох письменників Білорусі вміщені в новенькому спілчанському альманасі.

Еліна Форманюк розповіла про свою книгу, про автора графічних малюнків та обкладинки – свого брата, про плани на майбутні літературні проєкти з Волинською обласною бібліотекою для юнацтва. А почути авторські читання поетичних творів – то надзвичайно!

Тільки за фінансової підтримки держави, відповідального українського бізнесу та професійності письменників, літературних редакторів, видавництв, промоутерів читання можливе якісне наповнення фондів українських бібліотек, в яких за останні кілька десятків років накопичилось багато відверто низькопробної літератури з різних галузей знань – про це насамкінець говорили всі учасники онлайн-презентації.

Додаткова інформація