Бібліотечна акція – День Незалежності – 2020

 

24 серпня – День Незалежності України – головне державне свято України. Волинська обласна бібліотека для юнацтва цьогоріч долучилася до його святкування комплексом заходів.

На Театральному майдані, біля приміщення бібліотеки, була організована бібліотечна акція – День Незалежності – 2020.

Жвавий інтерес викликала у перехожих, гостей міста фотосушка – Українська вишиванка на старих фотографіях. На ній були зібрані ретросвітлини з особистих архівів бібліотечних працівників, відомого волинського фотографа, краєзнавця Олега Киричока, взяті з німецького аукціону, а також з міста Дубно Рівненської області – регіону Великої Волині.

 

Бібліотека долучила юнацтво, читачів до онлайн-флешмобу «Моя велика Незалежність», організованого спільно з молодіжними організаціями Волині на сторінках книгозбірні в фейсбуці та інстаграмі. Ось лише декілька відгуків: «Незалежність – це ми. Для мене незалежність – це, насамперед, вільні люди у вільній країні» (Діана Єгорова, бібліотекарка-бібліографка); «Свобода вибору відкриває шлях для реалізації мрій. Незалежність для мене – це можливості. Можливості країни, людини, дитини. Право вибору. Демократія. Чистий організм. Залежить від того, про яку незалежність ми говоримо. Незалежність – це те, до чого прагне кожен» (Андрій Киричук, старшокласник, читач бібліотеки), «Для мене незалежність України – це свобода. Свобода вибору, чого б це не стосувалось. Це унікальність нашої країни і її цілісність у той же час» (Лідія Кожевнікова, фотографиня, бізнесменка).

Перехожі цікавилися виданнями, представленими на розгорнутій виставці-панорамі «Незалежна і єдина – наша ненька Україна». У відділі краєзнавства діяла тематична виставка «Волинь незалежна».

 

Свято стало прекрасною нагодою провести бліц-опитування лучан та гостей міста «В бібліотеку я прийшов(ла) би…». Це стане суттєвим поштовхом до того, над чим варто працювати та як удосконалити роботу книгозбірні.

Акція подарувала приємні моменти, спогади про історичні миті, роки, впродовж яких Україна відстоювала своє право бути вільною, незалежною. Нині триває боротьба за свободу, ідентичність та територіальну цілісність держави, а українські захисники на передовій відстоюють незалежність ціною власного життя.

Україна вистоїть, і перемога буде за нами!!!

Додаткова інформація