Віртуальні мандри у бібліотеці

 

24 січня, у бібліотеці, на черговому скайп-занятті під назвою «Майстерки ілюзійних рухів – оптичні іграшки XIX століття як фон до експедицій Александра Доби» звично зустрілись учні Szko?a Podstawowa im. Stanis?awa Moniuszki nr 12 w Koninie (Rzeczpospolita Polska) та школярі ЗОШ №17 м.Луцьк (Україна).

Школярі поринути у віртуальні мандри разом з Міжнародним навчальним проєктом «ПІРАМІДА КНИГ/PIRAMIDA KSI??EK», який започатковано в минулому році. Вони дізнались про мандрівну літературу та знаменитого польського мандрівника Александра Добу, з яким разом віртуально перетнули Атлантичний океан.

А ще всі дружно та захопливо виготовляли тауматроп – популярну іграшку ХІХ століття, засновану на оптичній ілюзії. Кожне заняття міжнародного проєкту передбачає творчу креативну складову. Цього разу тематика – морська. Учням 17 школи, як завжди, допомагала майстриня бібліотеки завідувачка відділу комплектування Оксана Коба та її Творча майстерня "На-вчись!".

«Сьогодні було багато класного спілкування про подорожі. Школярів познайомили з літературою про мандри та для мандрів: атласами, туристичними довідниками, художніми книжками про пригоди і подорожі та в жанрі нон-фікшн. А польські учні для українських однолітків провели чудову віртуальну екскурсію своєю школою. Наша мета сьогодні – розширити знання та інтереси учнів, розвинути креативність та просторову уяву, стимулювати школярів до творчого самовираження», – розповіла координатор проєкту, методист бібліотеки Оксана Романюк.

Додаткова інформація