Засідання за круглим столом «Права та обов’язки батьків та дітей»

 

29 жовтня у читальному залі нашої книгозбірні відбулася цікава та корисна зустріч підлітків – учнів ЗОШ №19 з уповноваженою з прав дитини у Волинській області Любов’ю Сітовською. Спільно розмовляли та обговорювали питання прав та обов’язків дітей та батьків. Особливу увагу правник приділила протидії ганебного явища, яке трапляється в молодіжному середовищі, зокрема розбиралися в поняттях «булер», «булінг», про види булінгу та відповідальності тих, хто його провокує. Присутні переглянули презентацію, відео сюжети, короткий ролик «Булінг очима дітей».

 

Уповноважена з прав дитини наголосила куди варто звертатися за допомогою в разі порушення ваших прав, і зокрема цькування з боку  однолітків. Підкреслила, що до неї особисто були звернення, зокрема з кібербулінгу.

 

На закінчення заходу було проведено опитування, що цікавого взяли присутні для себе під час тренінгу. Більшість позитивно налаштовані, і вважають: не варто ображати один одного, не судити людину за зовнішнім виглядом, а байдуже спостереження зі сторони лише сприяє булеру у його негативних вчинках.

 

Додаткова інформація