У бібліотеці презентували новий екологічний проект

 

02 жовтня бібліотека та компанія «Дмитрук» спільно презентували новий екологічний проект «Кульок тобі торба».

«Місцевий бізнес залюбки долучається до екологічних проектів та формування екологічної культури в громаді. Сьогодні вже не ми – дорослі, а діти навчають нас бережливому ставленню до навколишнього середовища, навчають жити у гармонії з природою», – зазначила Катерина Пекна, PR менеджер компанії «Дмитрук».

 

Учасники проекту взяли участь у майстерці нанесення малюнку на торбини багаторазового використання. І хоча всі скористалися трафаретами-заготовками, жодного подібного малюнку на торбинах не було! Запрошені учасники творчо підійшли до виконання завдання.

«Замінивши поліетиленовий пакет екологічною торбинкою багаторазового використання, яку легко виготовити власноруч, кожна людина робить величезний вклад в справу збереження довкілля, залишаючи після себе менше сміття. У 21 столітті кожному слід задуматись над зменшенням споживацьких апетитів...», – зазначила луцька екоактивістка, старший науковий співробітник відділу природи Волинського краєзнавчого музею Оксана Гаврилюк.

 

Запрошені на подію спеціалісти відділу екології Луцької міської ради Оксана Тарабанюк та Іванна Король розповіли про правильне сортування сміття, виклики в збереженні екології, які стоять перед громадою, світові тенденції та екопроекти зарубіжних партнерів, із якими співпрацює місцева влада. Вони також підтримують ініціативу та раді, що луцькі старшокласники активно долучаються до відповідального та бережливого ставлення до природи.

 

 «Вдячні нашому давньому партнеру – компанії «Дмитрук» за підтримку багатьох наших проектів та придбання книг для наших читачів. Дякуємо сьогоднішнім учасникам – учням Комунального закладу «Луцька загальноосвітня школа I-III ступенів 12», класному керівнику Людмилі Наумчук за турботу про екологію та яскравий позитив під час виконання завдання. Працюємо на благо громади далі», – підсумувала координатор проекту, завідувачка відділу комплектування та каталогізування документів Оксана Коба.

 

Додаткова інформація