Година спілкування з учнями «Сходинки успіху і самоповаги» до Дня Знань

 

Стало доброю традицією книгозбірні у День Знань зустрічатися з учнями шкіл міста. Сьогодні, 2 вересня, у свій перший навчальний день, до нас завітали учні 6-а класу Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького. Попереду навчальний рік, який потрібно прожити успішно в навчанні і з користю у вільний час. Хто сказав, що гризти граніт науки – це обов’язково нудний та нецікавий процес? Головне – правильна мотивація, бо розумним бути престижно, класно, вигідно. І зайвих знань не буває. Все згодиться у житті. І навчатися потрібно весело, енергійно, захоплююче.

За допомогою вправи «Рибки» спробували разом перевірити емоційну готовність до навчання. Розмірковували про те, як важливо позитивно налаштувати себе на роботу, а одним з елементів у цьому є гарний настрій. Сміх, як виявилося, стимулює наші творчі здібності і допомагає знаходити рішення багатьох проблем.

У формі діалогу зі школярами міркували: як варто для кожного вміння спілкуватися, особливо підтримати тих, хто потребує нашої допомоги.

 

Для школярів складовою шкільного життя є перерва, і спільно спробували налаштувати себе та провести її так, щоб відновити сили і бути готовим до наступного уроку. З відеоролику дізнались що таке сміхотерапія та як проходять шкільні перерви в школах за кордоном. Сподіваємось, що хтось знайшов нові ідеї і для себе.

Руханки, вправи налаштували школярів на позитивне навчання. Розгорнута виставка літератури «Мандруємо книжковим всесвітом» знайомить з прекрасними книгами про сходинки успіху і самоповаги.

Додаткова інформація