У таборі «BookCamp»: День пригод

25 червня у таборі «BookCamp» видався просто неймовірний день! Він пройшов під гаслом «День пригод». А пригоди, як відомо, бувають різні. До дітей завітало багато гостей.

Відразу після ранкової руханки учасники табору познайомились з пухнастим другом нашої бібліотеки, собакою Пушою, яка є дипломованим каніс-терапевтом. Вони змогли самостійно погодувати собаку, а також побачили яка вона розумна та вихована.

 

Під час захоплюючого квесту «Навколо світу за одну годину», який відбувся на різних локаціях в приміщенні бібліотеки, виконували завдання: вивчали назви країн світу та їх столиці, дізнались в яких з цих країн живуть їх улюблені казкові герої. Для участі у квесті діти згуртувались у 3 команди, кожна з яких шукала заховані ключі.

 

Була запрошена регіональний представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Любов Сітовська. Дітям в цікавій ігровій формі розповіла про їх права та обов’язки, а вони висловили свої побажання щодо їх захисту.

 

Під кінець дня у таборі відбувся справжній урок патріотизму за участю ветеранів АТО. Воїни, які пройшли через пекло війни, розповіли про те, як проходять бойові дії, чому вони захищають нашу землю. Військові продемонстрували обмундирування бійця, зокрема каски, бронежилети. Дітей переповнювали емоції гордості, адже в багатьох з них воювали батьки, дідусі. Сміливі чоловіки розчулено розповідали як сильно на сході України хлопці чекають на дитячі листи, адже для них вкрай важливо, що ми не забуваємо тих, хто тримає мирне небо над нами.

 

Загалом день пройшов дуже активно. Діти показали себе справжніми патріотами!

Додаткова інформація