День поліції з бібліотекою

4 серпня, на прилеглій території біля приміщення бібліотеки, було дуже гамірно та цікаво. Зібралися діти, користувачі бібліотеки та перехожі лучани, адже сьогодні свято – День Національної поліції України. З січня 2016 року, часу створення Національної поліції Волині, творчі та партнерські стосунки поєднують бібліотеку з патрульною поліцією міста.

Ведуча заходу Маряна Сорочук підкреслила важливість розуміння тих реформ, які проводить поліція з метою удосконалення громадянського суспільства.

Відкрився захід презентацією виставки «Взаємодія /Діє».12 малюнків, представлених на виставці, втілюють у собі ідеї взаємодії різних державних структур з громадянами України заради ефективної роботи та змін у суспільстві. Адже впровадження реформ в Україні можливе лише у тісному зв’язку влади з активними та небайдужими людьми, і таким чином можна досягти глобальних позитивних змін.

Автори робіт – українські художники у своїх роботах-плакатах показали, як виглядає взаємодія. Головний меседж: впровадження реформ в Україні можливе лише у тісному зв’язку влади з активним громадянським суспільством, адже тоді вона спроможна здійснити глобальні позитивні зміни. Концепція розроблена командою IREX разом з МВС України. Порушені питання поліцейської та пожежної реформ, прикордонної служби, гендеру, ВПО, воїнів АТО, національних меншин, усиновлення, екології, людей з фізичними вадами.

Директор бібліотеки Алла Єфремова підкреслила: «Цим проектом підтримується думка, що разом із країною змінюватись повинні і громадяни, руйнуючи перешкоди для людей з інвалідністю, допомагаючи ветеранам АТО та внутрішньо переміщеним особам, піклуючись про навколишнє середовище».

Чимало перехожих мали змогу поспілкуватися з поліцейськими, задати питання, які їх хвилюють, висловити свої міркування та запропонувати яким чином покращити ситуацію в тому чи іншому мікрорайоні міста. З ними спілкувалися заступник начальника управління патрульної поліції міста Роман Буховець, інспектор роти №4 Сергій Бадалян та інспектор по зв’язках з громадськістю Ольга Шмігель.

Для дітей особливою цікавинкою стало фотографування, як з поліцейськими, так і біля службового автомобіля. Банер з логотипом 102 став окрасою заходу, і кожен запам’ятав цей номер, за яким варто звертатись в разі екстремальної ситуації.

Бібліотека та управління поліції долучились проведенням творчих майстер-класів з виготовлення цікавих закладок для книг, що нагадуватимуть про правила дорожнього руху.

Творча студія «Барва» організувала майстер-клас із аквагриму (створення малюнків на тілі) для дітвори. Особливим став конкурс малюнків на асфальті «Хочу стати поліцейським». Сім найкращих малюнків були відзначені Грамотами обласної бібліотеки для юнацтва та Подяками Управління Патрульної поліції у місті Луцьку. Цікавим стало те, що участь у конкурсі взяли діти з міст Санкт-Петербурга, Львова, а також діти воїнів АТО з районів нашої області. Багато гостей нашого міста з Тернополя, Одеси, Черкас познайомились з таким вперше.

Особливо активною була участь і дорослих, і дітвори у розгадуванні питань безпрограшної вікторини з безпеки руху.

 

Доповненням заходу став майстер-клас із акторської майстерності від благодійної організації «Творчість заради життя», який провела партнер та друг бібліотеки пані Наталія Журавльова. До акції також долучились партнери з волонтерського руху «Меценати для солдата».

Додаткова інформація