Зірковий тандем Надія Гуменюк та Володимир Лис у хабі бібліотеки

 

11 вересня у хабі «Мераба» бібліотеки відбулася зустріч «Зірковий тандем» із українськими письменниками Надією Гуменюк та Володимиром Лисом.

Поспілкуватися із відомими письменниками прийшло багато прихильників їхньої творчості: читачі з Луцька, мешканці інших міст України, які через війну змушені були переселитися до нашого міста, юнаки та дівчата молодіжної платформи «Мирт» Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря. Усіх присутніх приємно здивувала кількість виданих книг авторів та їх нагороди у різних номінаціях літературних та інших премій:

Надія Гуменюк – поетеса, прозаїкиня, публіцистка, членкиня Національної спілки письменників України, заслужена журналістка України, лауреат премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки, володарка Гран-прі Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» та власниця багатьох інших значимих літературних нагород;

Володимир Лис – український журналіст, драматург, письменник, член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників, володар Гранд-коронації Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова», Людина року Волинського краю у номінації «Професіонал року», лауреат літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського, кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня, та власник інших значимих літературних нагород.

Творче подружжя презентувало свої нові романи, які нещодавно побачили світ у видавництвах Харкова – «Та, що ламає вітер» Надія Гуменюк і «Вифлеєм» Володимир Лис.

Письменники із захопленням розповідали про життєві долі реальних людей, які покладені в основу нових творів. В історії українського народу багато несправедливо забутих сторінок, а завдяки таким письменникам, як Надія Гуменюк та Володимир Лис, ми дізнаємось про нашу минувшину.

А ще, у контексті нової книги Володимир Савович говорив про те, що кожен з нас все життя бореться зі своїми гріхами, намагаючись виправлятися, удосконалюватися у пошуках Всевишнього, але, Його потрібно шукати у власному серці.

На вулиці падав дощ, а у книгозбірні було тепло та затишно, усі невимушено спілкувалися про літературу в контексті України, світу, про боротьбу з абсолютним злом, яке нині уособлює рашизм, і пошуки Істини, про те, що хвилює сучасну молодь і, що в усі часи залишається головним і вічним та просто слухали вірші від Надії Гуменюк. Присутні зауважили, що її поезія має філософське осмислення світу, щирість, і вся вона пронизана ліричним струменем.

Алла Єфремова, директорка бібліотеки, висловила щире захоплення талановитому сімейному тандему та подякувала їм за прихильність до книгозбірні. Розповіла про власні емоції від прочитаних книг, про дитячі теплі спогади, які викликають їхні твори, та побажала їм і надалі писати, видавати, пробуджувати нашу свідомість, допомагати нам вистояти, та гуртуватися усім разом, робити усе можливе для наближення перемоги, дітям читати та добре навчатися.

З приводу «читати», присутній Євген Шелестов запитав: «Як навчити дітей читати?» Це викликало бурхливе обговорення, кожен висловлював свої спостереження, методи. Надія Гуменюк підсумувала, що основне, це приклад родини.

Організувала та модерувала захід завідувачка краєзнавчим відділом книгозбірні Люба Фрадинська. На завершення презентації модераторка закликала усіх приходити до бібліотеки, вибирати книги до вподоби та читати! Вона наголосила, що твори Надії Гуменюк та Володимира Лиса відомі в Україні, а в бібліотеці для юнацтва ними зачитуються. Усі присутні могли придбати книги та отримати автограф.

 

Додаткова інформація