Міжнародний День захисту дітей відзначили у бібліотеці

 

Цьогоріч дитяче свято захмарене подіями війни в Україні. Однак ми не маємо права забувати за дітей.Щоб вони відчули радість дитинства, працівники Волинської обласної бібліотеки для юнацтва організували цікаві заходи в дворику біля приміщення, в читальному залі та долучились на міських локаціях.

Виставка літератури «Ми – діти твої, Україно!» ознайомила відвідувачів з виданнями художньої літератури, для літнього читання за програмою, книгами для розваг з майстрування іграшок, різноманітних поробок з паперу, фольги, ниток, тканин. Активно брали участь у вікторині «З чарівної торбинки казок». Багато охочих проявляли свої уміння у майстер-класі з виготовлення поробки «Веселі Чувачки».

В читальному залі на дітей чекав цікавий перегляд українських мультиків «Велика втеча» в межах проєкту «Літо з бібліотекою».

Бібліотека брала участь у міських заходах разом з партнерами, зокрема, спільно з Департаментом сім’ї, молоді та спорту міської ради проводили інтелектуальні та карткові вікторини «Чи знаєш ти таку казку», «Древнє місто моє», конкурси: «Кращий знавець казок», «Чарівні слова: пригадай, хто з героїв казок говорив...» на локації – площа Героїв Майдану. Діти проявили інтерес до нових надходжень, які були представлені на книжковій виставці. Чимало з них записалося до книгозбірні. Приємно, що вперше відкрили для себе бібліотеку дітлахи та їх батьки з окупованих територій.

 

З ініціативи волонтерського руху Меценати для солдата (МдС) та ТРЦ Порт Сіті в рамках соціального проєкту від торгівельного центру «Тому що не байдуже» взяли участь у Програмі «Діти наших Героїв». Захід відбувся для дітей ветеранів АТО/ООС, Дітей Небесного Легіону та дітей, чиї батьки нині боронять Україну від окупантів. 

У час війни діти дорослішають швидко та все рівно потребують свята. Отож, всім мирного неба, божої підтримки та веселих канікул.

Додаткова інформація