Мистецький вечір «Серце на долоні»

 

02 грудня у бібліотеці відбувся мистецький вечір «Серце на долоні», присвячений творчості славетного українського актора театру та кіно, лауреата Шевченківської премії, народного артиста, Героя України Богдана Сильвестровича Ступки. Це присвята до святкування 80-річчя від дня народження актора.

Гостям заходу, вчителям музичного мистецтва та курсу «Мистецтво» шкіл області, були показані відеоролики про життя та творчість ювіляра, спогади друзів, рідних та колег, приклади творчого доробку, що увійшли до літопису сценічного та кіномистецтва нашої країни та відомі за кордоном.

Для Богдана Ступки були підвладні будь-які образи і персонажі, він зіграв безліч незабутніх ролей у театрі та кіно. Своєю майстерністю і темпераментною грою він підкорив мільйони сердець глядачів.

Знаменитий польський режисер Єжи Гоффман назвав його найталановитішим драматичним актором Європи. Він грав жадібно, красиво і професійно. Професіоналізм Ступки-актора полягав не тільки в глибокому проникненні в характери своїх персонажів, але і в тій моральній і фізичній самовіддачі, з якою він працював на майданчику.

Він зіграв у більш ніж 100 фільмах і спектаклях. У списку ролей багато історичних постатей – Іван Брюховецький, Тарас Бульба, Богдан Хмельницький, Гетьман Мазепа та ще багатьох яскравих ролей.

В пам’яті українців він залишився талановитим майстром своєї справи. Богдан Сильвестрович – актор від Бога, жива легенда українського театру і кіно.

Додаткова інформація