Семінар-практикум для шкільних бібліотекарів області

 

27 жовтня у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва на платформі MEET відбувся семінар-практикум шкільних бібліотекарів області. Учасників зацікавила тема: «Віртуальна книжкова виставка – багатокомпонентна форма популяризації інформаційних ресурсів шкільної бібліотеки».

Онлайн-навчання відкрила директорка Алла Єфремова, яка побажала скористатися інформаційним потенціалом книгозбірні в реалізації творчих задумів, утвердженні позитивного іміджу установ.

Про вимоги і правила виставкової діяльності бібліотеки розповіла завідувачка науково-методичного відділу Зоя Корчинська. З форматами віртуальних виставок, програмами і сервісами для їх створення та популяризації познайомила провідний бібліограф-реєстратор Віта Новосад.

На інформаційних складових виставкової діяльності зупинилася завідувачка сектору реєстрації та обліку користувачів інформаційно-бібліографічного відділу Руслана Тимощук. Для слухачів презентували методико-бібліографічний дайджест «Віртуальна книжкова виставка  – багатокомпонентна форма популяризації інформаційних ресурсів шкільної бібліотеки», який підготувала багаторічна очільниця відділу Надія Ількевич.

Організаторка та модераторка заходу, методистка відділу виховної роботи Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Наталія Романюк окреслила важливість врахування педагогічних потреб закладу освіти при формуванні тематики і змісту, розроблення моделі віртуальних виставок.

Ознайомившись з консультаціями та кращими зразками, учасниці семінару-практикуму впевнилися, що книжкові виставки, особливо віртуальні, – це своєрідні візитівки успішних бібліотек. Завдяки їм складається враження не лише про фонд, а й про стиль роботи. Виставка – це творчий погляд на світ та книгу. Розкриваючи експозицією тему, бібліотекарі виявляють творчий потенціал, володіння сучасними технологіями, щоб створювати привабливі виставки, які викликають жвавий інтерес читачів.

Додаткова інформація