Онлайн-зустріч з представниками національних спільнот в рамках проєкту «Всі ми діти твої, Україно»

 

18 травня в рамках проєкту «Всі ми діти твої, Україно» відбулася онлайн-зустріч з представниками національних спільнот, зокрема з головами громадських організацій «Товариство німців Волині» Тибор Ольгою, «Товариством німців – «Відергебурт» в Рівненській області – Лисачеком Віталієм. В спілкуванні взяв участь Костюк Михайло, кандидат історичних наук, доцент кафедри інженерної педагогіки, психології та українознавства Луцького національного технічного університету. Темою наукових зацікавлень науковця є німецькі колонії на Волині, і він один із тих, кому пощастило працювати у приватній бібліотеці голови німецького історичного товариства «Волинь» Ніколауса Арндта. Модератором заходу була провідний бібліотекар відділу краєзнавства Ірена Горлінська.

Під час зустрічі обговорювалися питання: історія появи німців на Волині, особистість барона Федора фон Штейнгеля, знакової постаті на історичній Волині, громадсько-політичного і культурного діяча Російської імперії та Української Держави, доля волинських німців, чи залишились нащадки перших поселенців, чи існують німецькі періодичні видання в Україні, чи контактують товариства з вихідцями з Волині, звичаї та традиції німців тощо.

PS. На завершення бібліотека пропонує послухати у виконанні учениці Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена Ангеліни Панфілової німецький танець «Дерев’яні черевички», а також мелодії безсмертного Йоганна Себастьяна Баха (викладач Мельничук Галина).

https://www.youtube.com/watch?v=TVswb5H_Nu8

https://www.youtube.com/watch?v=9ju_Tetw-vU

Додаткова інформація