Читати і дивитися – екранізації відомих творів української літератури

 

24 березня бібліотека спільно зі студентами Комунального закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради провели захід «Читати і дивитися – екранізації відомих творів української літератури».

Ведуча заходу Лілія Бондарук з студентами розмірковували про роль хорошої книги у процесі творення якісного кіно. Згадали улюблених письменників і видатних режисерів та акторів. Обговорювали шедеври вітчизняного фільмування. Все це в контексті історичних подій та, сподіваємося, корисної пізнавальної інформації.

А ще – пройшли тест на знання екранізацій творів української літератури. Результат показав, що студенти непогано орієнтуються в творчості українських письменників-класиків та сучасних авторів. Ведуча розповіла про культові стрічки українських режисерів. І, звісно ж, дивилися кращі, зокрема уривки з фільмів: «Тіні забутих предків» за твором М. Коцюбинського, «Украдене щастя» – І. Франка, «Червоний» – А. Кокотюхи тощо.

Без сумніву, хтось з наших юних друзів відкрив для себе щось нове і, можливо, навіть наважиться на перегляд рекомендованого кіно чи візьме до рук хорошу книгу. Звісно, не відразу – ми далекі від таких фантастичних проєктів. Адже у нашої молоді безліч справ. І то без іронії, бо і навчання, і секції, і спорт, і особисте життя потребують часу та зусиль.

Але ми, працівники бібліотек, твердо переконані, що жодна з таких зустрічей, як сьогодні, не минає даремно. Щось обов’язково залишиться в пам’яті та спонукає до подальших пошуків істини та бажання розібратися в собі та своєму місці у цьому світі. А що, як не книга, здатне стати найкращим порадником та розрадою?.. Ну, хіба що хороший фільм, відзнятий за цією книгою. Читати чи дивитися – кожен обирає сам, але поєднати одне з одним особливо цікаво. Ведуча презентувала видання з книжкової виставки, які є у фонді бібліотеки, за якими створено кінострічки.

Книга, прочитана після перегляду фільму, це нові історії, сюжети, про які навіть не згадувалось в екранізації. Отож, читаймо, відкриваймо в книзі всі сюжетні перипетії, адже це захоплює та хвилює.

 

Додаткова інформація