Зустріч з головою ГО «Кримські татари Волині»

 

04 березня працівники Волинської обласної бібліотеки для юнацтва організували та провели зустріч з представником кримськотатарського народу, головою ГО «Кримські татари Волині» Сервером Зейнидиновим для ліцеїстів Комунального закладу загальної середньої освіти «Луцький ліцей №28 Луцької міської ради».

Давня дружба поєднує обласну бібліотеку для юнацтва з Сервером Зейнидиновим, який часто зустрічається з молоддю. Присутні зацікавлено слухали гостя, як свідка, адже з його вуст почули історію про перебіг подій, що відбулися в лютому 2014 року в Криму. Він з ностальгією згадує, як змушений був залишити свою домівку та в березні переїхати жити та працювати в Луцьк після окупації Росією Криму. «Звертаю увагу на те, що відбувається в Криму – це окупація, те, що там йдуть репресії проти кримчан, проукраїнських сил», – підкреслив Сервер.

Особливе враження на присутніх справив ексклюзивний документальний фільм «Крим. Зневоднення», створений Кримськотатарським Ресурсним Центром та Благодійним фондом «Мир і Ко». У кінострічці висвітлюється одна із найактуальніших тем сьогодення: дефіцит води на півострові, нераціональний підхід російської влади до використання водних ресурсів. У фільмі поставлено чимало запитань: Чи потрібна кримчанам вода з Дніпра? Чи дійсно окупанти намагаються вирішити це питання? І кому насправді не вистачає води?

Нам усім варто подивитися фільм, аби зрозуміти «проблему води» для місцевого населення кримського півострова, яку хотів донести автор фільму Мирослав Гай. «Проблема в Криму, вона не стосується виключно кримчан, кримських татар чи місцевого населення, Росії навіть чи України. Це серйозна екологічна проблема для всієї Європи і світу», – наголосив Мирослав.

 

Додаткова інформація