Луцькі школярі ознайомились з видатними діячами Великопольського воєводства

 

26 листопада відбулась чергова зустріч учнів КЗ "Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №17 Луцької міської ради" з однолітками міста Конін з Республіки Польща в межах міжнародного проєкту «Піраміда книг/Piramidaksi??ek».

Віддалений бібліотечний урок, другий з теми «Знані/незнані»пройшов на платформі Zoom з учнями початкової школи Szko?a Podstawowa nr 12 w Koninie im. S.Moniuszki (Республіка Польща) та луцькими школярами.

Під час чергового заняття вже польські підлітки презентували знаних людей свого краю.

Українські читачі ознайомились з біографіями найвідоміших жителів міста Конін:

Пьотра Янашека (Piotr Janaszek) - польського лікаря, фахівця з ортопедії та реабілітації, скаут-майстра Польської асоціації скаутів, громадського активіста, журналіста та

Яна Качмарека (JanAndrzejPawe? Kaczmarek) - польського композитора, Лауреата премії «Оскар», автора музики до більш ніж 70 художніх і документальних фільмів.

Українські підлітки задавали питання до презентацій та цікавились підготовкою однолітків до передноворічних свят.

Модераторами зустрічі були Яна Приходько і Оксана Романюк та AgataHabermaniZbigniewOsajda

Нагадаємо, що міжнародний проєкт «ПІРАМІДА КНИГ/PIRAMIDAKSI??EK», реалізують Волинська обласна бібліотека для юнацтва (Україна) у співпраці з Centrum Doskonalenia Nauczycieli Publiczna Biblioteka PedagogicznaKoninie (Республіка Польща) з метою міжкультурної комунікації між молоддю обох країн, розвитку у підлітків пристрасті до книг та читання, а також розвитку творчості. Головне завдання - популяризувати читання, розширити знання та інтереси учнів, розвинути креативність та просторову уяву, стимулювати до творчого самовираження молоді з дружніх шкіл: КЗ "Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №17 Луцької міської ради" (Україна) та Szko?a Podstawowa im. Stanis?awa Moniuszki nr 12 w Koninie (Республіка Польща).

Додаткова інформація