Професійне скайп-спілкування з колегами з Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва імені Бориса Лавреньова

 

17 червня відбулося скайп-спілкування працівників Волинської обласної бібліотеки для юнацтва з колегами з Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва імені Бориса Лавреньова. Емоційний поштовх до продуктивної роботи дали директори установ з Херсонщини – Вікторія Лозова, з Волині – Алла Єфремова.

Із змістовної презентації завідувачки науково-методичного відділу Ірини Тарадименко  ми дізналися про доробки херсонських колег під хештегом #Лавреньовка_в_умовах_карантину:

- нововідкритий блог КраєЗнавецьhttps://unalib.ks.ua/local-historian.htm

- відеорозповіді  із циклу «Морські історії Херсона»

- комільфо онлайн-вечори, присвячені правилам гарного тону

- цикл онлайн-годин «Читання з гідом»

- поетичний стрім до 70-річчя поета Анатолія Кичинського

- майстер-класи «Клубу ОК» та «Майстерня Handmade»

- онлайн фольк-фокус «Трійця літо закликає» https://www.youtube.com/watch?v=cX69CL4cWts&feature=emb_logo

- онлайн-зустріч на екологічному майданчику «Зелений кінотеатр» https://unalib.ks.ua/news_2020-05_28_001.htm

- вебінар «Діяльність бібліотек в онлайн режимі та вихід з карантину» для фахівців бібліотек, що працюють з молоддю https://unalib.ks.ua/news_2020-06_04_001.htm

та ще багато цікавого…

Поділилися досвідом «карантинної» діяльності волиняни.

Головний бібліотекар науково-методичного відділу Мирослава Будчик розповіла про участь у здобутті грантів міжнародної технічної допомоги, зокрема тих, що фінансуються ЄС. Мирослава стала учасницею проєкту ВГО Українська бібліотечна асоціація «Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги», яку підтримує Європейський Союз за програмою Дім Європи. Основна мета проєкту, який триває з березня по грудень 2020 р., – навчити бібліотекарів з України та Білорусі створювати інноваційні бібліотечні послуги, які розвиватимуть культурні та творчі індустрії цих країн, з використанням спеціальної методології «Дизайн-мислення для бібліотек». Партнерами у реалізації проєкту стали Публічні бібліотеки м. Орхус, Данія, Білоруська бібліотечна асоціація та Міжнародна асоціація Культура і Креативність.

Як змінилися та наповнилися цікавими яскравими дописами та тематичними відео сторінка книгозбірні у Фейсбуці, бібліотечні блоги Відкрий методичну скарбничку (http://voub-vidkruy.blogspot.com/), Територія читання: книги, журнали, спілкування (http://voub-chytannya.blogspot.com/), Творча майстерня «На – вчись!» (http://voub-navchus.blogspot.com/) розповіли завідувачки відділів Зоя Корчинська, Тетяна Швай та Оксана Коба.

Про особливості надання дистанційних бібліографічних послуг, онлайн навчання шкільних бібліотекарів та інших категорій слухачів згідно Освітньої програми Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти (ВІППО) детально повідомила завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Надія Ількевич. Колег зацікавили матеріали блогу Профі-скарбничка бібліографа (http://voub-bibliograf.blogspot.com/), новинки WEB-календаря(http://vollibr.org.ua/index.php/web-kalendar) та WEB-ПУТІВНИКА ПЛАНЕТОЮ ЗНАНЬ (http://vollibr.org.ua/index.php/korisni-posilannya-vebliografiya/14-sample-data-articles/1039-web-putivnik-planetoyu-znan).

Про особливості ведення обліку показників роботи в умовах карантину поспілкувалися заступники директорів Тетяна Ігнатова з Херсона та Катерина Прийма з Луцька.

Скайп-спілкування дозволило ближче познайомитися з досвідом колег, усвідомити, що карантин зумовив справжній прорив у діяльності наших бібліотек, сформував нові навички, ввів нові форми роботи та окреслив перспективи діяльності.

Тож, завітайте на наш сайт, підписуйтесь на нашу сторінку у фейсбуці https://www.facebook.com/Volyn.Youth.Library, переглядайте, ставте лайки і будьте здорові.

Додаткова інформація