Відкриття виставки-меморіалу світлин, присвяченої 5-ій річниці створення 14-ої окремої механізованої бригади (ОМБр), у бібліотеці

 

25 січня у читальній залі бібліотеки за сприяння волонтерського руху «Мeцeнaти для сoлдaтa» відбулось відкриття виставки, присвяченої п’ятій річниці створення 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, яку підготували побратими з Громадської організації «Захисник» – Волинська обласна організація УБД.

На заході були представлені фото стенди зі світлинами з військових подій, а також людей: від волонтерів, капеланів і меценатів, що допомагали бригаді; безпосередніх учасників війни, котрі взяли до рук зброю і відповідальність за нашу з вами Незалежність, що мужньо справились з цим викликом.

На захід були запрошені чимало шанованих ветеранів, які згадували ті часи славетних подій, що пов'язані із їхнім безпосереднім захистом нашої Вітчизни. До заходу долучилися користувачі та працівники бібліотеки, вихованці Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Небесної Сотні. Це наше майбутнє покоління, але дай Боже, щоб вони у своєму зрілому віці вже не ризикували здоров'ям і життям під кулями окупантів  – так як це судилось робити нашій 14/51 ОМБр – вигризати в кремлівських покидьків кожен сантиметр нашої землі зі зброєю у руках!

Запрошені змогли поспілкуватися з авторами двох книжок: Владом Якушевим («Карателі) та Жанною Білоцькою («51/14 Шлях нескорених»), що взяли участь у події. Вони презентували свої книги про нашу волинську бригаду, де описано як вона створювалась, гартувалась і пройшла пекельні битви у війні з російським окупантом на сході нашої країни.

Додаткова інформація