Молодіжний проєкт «Помічник патрульного»

 

З 20 листопада 2019 року на базі КЗ "Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №17 Луцької міської ради" стартує новий молодіжний проєкт «Помічник патрульного». Його спільно реалізовуватимуть кілька організацій, які тісно працюють із молоддю: Патрульна поліція Волинської області, учнівська рада Луцької школи №17, ГО "Молодіжна Платформа" та Волинська обласна бібліотека для юнацтва.

«Мета даного проєкту: допомогти молоді Луцької школи №17 створити безпечне освітнє середовище. Завдання патрульних допомогти учням підвищити знання з правової освіти та налагодити співпрацю з школою та підвищити довіру молоді до поліції. У нас буде не тільки навчання, а й спільні загальношкільні заходи у формі квестів та тренінгів на теми особистої безпеки», – зазначила координатор проєкту, патрульна поліцейська Марія Устіна.

«Цього року закінчила навчання спеціалізованого курсу «Громадянська освіта для молодіжних працівників», що розроблений у рамках програми «Молодіжний працівник» від Міністерства культури, молоді та спорту України, Державного інституту сімейної та молодіжної політики України та Програми розвитку ООН з 2014 року. Нас навчали розробляти тематичні проєкти так, щоб ми могли допомогти забезпечити активну участь молоді у процесах прийняття рішень у своїх громадах. Наш партнерський проєкт «Помічник патрульного» пройшов конкурсний відбір та потрапив у список переможців», – розповіла керівник, методист бібліотеки Оксана Романюк.

За умовами проєкту – спеціальне навчання від патрульних поліцейських та Молодіжного центру Волині пройдуть 15 старшокласників-добровольців ЗОШ №17, які потім самостійно, а також разом із патрульними будуть проводити для інших учнів уроки правової тематики та особистої безпеки.

Довідка: Проєкт здійснюється ГО "Молодіжна Платформа", Патрульною поліцією Волинської області, Волинською обласною бібліотекою для юнацтва на базі КЗ "Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 17 Луцької міської ради" за фінансування, наданого Неурядовою організацією “Сучасний Формат” Обласній молодіжній громадській організації «Волинський Інститут Права» в рамках підтримки громадських ініціатив випускників курсу “Громадянська освіта для молодіжних працівників”, що здійснюється за підтримки ПРООН та Міністерства закордонних справ Данії.

Додаткова інформація