Травень 2020

Тест "Що ви знаєте про Другу світову війну?"

Минуло 75 років з того часу, як прозвучали залпи салюту на честь Великої Перемоги над фашистським нацизмом у Другій світовій війні. Сьогодні свято Перемоги для кожної людини є хвилюючим, зі смаком сліз. Воно болем відгукується в кожному серці, оскільки немає, напевно, жодної української сім’ї, якої не торкнулася б війна, хто б не втратив в цьому пеклі близької людини.

Україна заплатила за Перемогу високу ціну. В боях і під час окупації загинув кожен п’ятий українець.

Демографи досі продовжують підрахунок втрат серед військових і мирного населення в 1939-1945 роках і стверджують, що якби не війни, катастрофи, голодомори та інші потрясіння 20-го століття, сьогодні українців було б 85 млн. 

Аби перевірити, як добре ви знаєте історію Другої світової війни, пропонуємо пройти тест:

 


 

«Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги»

 

Волинська обласна бібліотека для юнацтва стала учасницею проєкту «Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги», що реалізується ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Європейського Союзу (програма Дім Європи). Партнери проєкту: Публічні бібліотеки м. Орхус (Данія) та Білоруська бібліотечна асоціація.

Основна мета проєкту – навчити бібліотекарів створювати інноваційні послуги в своїх бібліотеках з використанням спеціальної методології «Дизайн-мислення для бібліотек», що була розроблена Публічною бібліотекою м. Чикаго (США) та Публічними бібліотеками м. Орхуса (Данія) за підтримки Фонду Білла та Мелінди Гейтс.

Усього на конкурс надійшло 103 заявки з усіх областей України. За результатами технічного відбору та оцінки незалежними експертами з було відібрано 33 заявки, з яких 26 бібліотек-учасниць з України та 7 – з Білорусії.

На перших етапах проєкту відбудеться декілька установчих вебінарів та двотижневе навчання у Києві за участю датських та українських тренерів. 

Далі буде…


 


 

Друзі, пропонуємо вам підбірку про Волинь. Є, навіть, з інтригуючим сюжетом. Завжди так не буде! І карантин закінчиться! ;-) Чекаємо вас у нас в бібліотеці!

 

 


 

 

Додаткова інформація