Січень 2020

 Друзі для друзів – 2: зустріч з вихованцями Сенкевичівської школи-інтернату

  

29 січня працівники бібліотеки разом з партнерами – працівниками Патрульної поліції Волинської області вчергове відвідали вихованців Сенкевичівської загальноосвітньої школи-інтернату.


 Волинська обласна бібліотека для юнацтва знайшла друзів у Добропіллі Донецької області

  

29 січня між працівниками книгозбірні разом із партнерами з відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції Волинської області відбулося скайп-спілкування з активістами, бібліотекарями міста Добропілля і поліцейськими Добропільського відділення поліції Покровського відділу поліції ГУ Національної поліції в Донецькій області. 


«Арт-модерн» – нова літературно-мистецька організація запрошує

  

Тепер ми знаємо, що на теренах Волині наприкінці минулого року була створена міжнародна літературно-мистецька організація «Арт-модерн». Лариса Волошенюк, керівниця й натхненниця створення цієї ГО, разом з друзями, які люблять і відчувають слово й творять думками-образами, зібрались сьогодні на установче засідання, поговорили про свою творчу роботу і плани, читали свої твори. Ми мали нагоду поспілкуватись зі Степаном Троцюком, Олександром Васильєвим, Світланою Григорьєвою, Ларисою Івановою, Володимиром Павліком, Володимиром Ткачуком, Наталією Некраховою і познайомились з молодою художницею й дизайнеркою Анною Булас, яка намагатиметься зробити майбутні книги членів «Арт-модерну» стильними й сучасними в художньому вирішенні. В планах на березень і квітень у нас вже заплановані зустрічі з письменниками Польщі та Білорусі. Вже хочуть приїхати на Волинь письменники з Прибалтики. Наші читальні зали раді прийняти людей для спілкування. А ми, працівники бібліотеки, щиро втішаємось, що є поруч люди, в яких горить серце і пишеться їм про любов. Читайте наші анонси і приходьте на літературні посиденьки з членами «Арт-модерну». Чекають вони і запрошуємо ми на Волі, 2!


  Відеоперегляд «Бій під Крутами. Відомі й невідомі сторінки»

  

29 січня у відділі читальних залів бібліотеки відбулися відеоперегляди «Бій під Крутами. Відомі й невідомі сторінки».

Разом зі старшокласниками Баївської загальноосвітньої школи Луцького району та вихованцями Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні вшанували подвиг юних Героїв Крут. 102 роки тому вони зробили неможливе – на чотири доби зупинили більшовицьку армію, яка сунула на Київ, щоб задушити молоду Українську державу.


 Трансформація бібліотечного простору в умовах формування Нової української школи, промоція читання та поради з упровадження УДК для шкільних бібліотекарів

  

28 січня 2020 року на базі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва навчалися шкільні бібліотекарі, слухачі курсів Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти (ВІППО). Директорка бібліотеки Алла Єфремова у вітальному слові розповіла про успішні проєкти, які втілює книгозбірня, окреслила особливості роботи в умовах децетралізації та формування Нової української школи.


 Відкриття виставки-меморіалу світлин, присвяченої  5-ій річниці створення 14-ої окремої механізованої бригади (ОМБр) 

25 січня у читальній залі бібліотеки за сприяння волонтерського руху «Мeцeнaти для сoлдaтa» відбулось відкриття виставки, присвяченої п’ятій річниці створення 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, яку підготували побратими з Громадської організації «Захисник» – Волинська обласна організація УБД.


 Віртуальні мандри у бібліотеці

 

24 січня, у бібліотеці, на черговому скайп-занятті під назвою «Майстерки ілюзійних рухів – оптичні іграшки XIX століття як фон до експедицій Александра Доби» звично зустрілись учні Szko?a Podstawowa im. Stanis?awa Moniuszki nr 12 w Koninie (Rzeczpospolita Polska) та школярі ЗОШ №17 м.Луцьк (Україна).


 День Соборності на відстані часу

  

22 січня у Волинській обласній книгозбірні відбувся мультимедійний урок, присвячений 101-ій річниці проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Ця дата – частинка великої історії, самоствердження, а також важливий етап нашого шляху до свободи і незалежності.

 


У бібліотеці для юнацтва відновив роботу молодіжний проєкт «Помічник патрульного»

 

15 січня розпочалися заняття проєкту «Помічник патрульного», започаткованого в листопаді 2019 року бібліотекою та Луцькою школою №17. Мета – сприяти створенню безпечного середовища в школі №17 налагоджуючи тісну співпрацю та взаємну довіру між молоддю школи і правоохоронцями, шляхом розробки та реалізації навчальної програми факультативу “Помічник патрульного”, а також проведення спільних загальношкільних заходів.


 Виставка-презентація «Ляльковий Диво-Світ» у бібліотеці

 

14 cічня у бібліотеці відбулося відкриття виставки «Ляльковий Диво-Світ», організованої спільно з ГО «Волинський оберіг». Автор ідеї проєкту Юлія Богданова, за участі майстрів народної творчості Галини Демчук та Мирослави Горохоль.


  Зимові канікули школярів у бібліотеці

  

З 03 по 10 січня у бібліотеці цікаво провели свої канікули школярі обласного центру. Такий проєкт реалізується в бібліотеці вже не вперше і завоював популярність, як серед дітей, так і їх батьків. Цього разу крім постійних читачів долучились і нові. На канікули з бібліотекою завітали школярі різного віку, і кожен день був яскравим та насиченим різноманітними іграми та розвагами.

 


 

Додаткова інформація