«Я – особистість: протидія булінгу»

21 грудня у бібліотеці  відбулося урочисте підбиття підсумків міського конкурсу дитячих коміксів «Я – особистість: протидія булінгу», що був оголошений серед учнів середніх та старших класів шкіл Луцька з нагоди третьої річниці створення Патрульної поліції у Волинській області.

«Про складні теми найкраще говорити за допомогою мистецтва. Школярі, учасники конкурсу, зображали булінг у графічних історіях, а їхні ровесники, вихованці Творчої студії Наталії Журавльової, сьогодні перед дітьми, батьками і вчителями розігрували сценки на цю тему у виставі «Щоденник Ельфа» за мотивами книг української письменниці Наталки Малетич. Коли ми таким чином залучаємо школярів до творчості, ми не тільки глибше знайомимо їх з поняттям булінгу, його видами та проявами, а й сприяємо їхньому усвідомленню важливості мирного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування та формуємо негативне ставлення до булінгу», – розповіла директор бібліотеки Алла Єфремова.

«Ми із Патрульною поліцією Волинської області співпрацюємо із січня 2016 року у різних проектах, організовуємо для школярів уроки безпеки, тематичні тренінги та різноманітні майстер-класи. Зазначу, що в конкурсі коміксів взяло участь двадцять шкіл міста Луцька. Ми запрезентували книгу-альбом, в який увійшли всі графічні історії, що були подані на розгляд. Тепер ми будемо використовувати нашу «Кигу коміксів» під час нових тематичних уроків. Адже тільки разом, об’єднавши зусилля, можна зменшити вплив такого ганебного явища як шкільний булінг», – зазначила координатор проекту, головний методист Оксана Романюк.

Працівники патрульної поліції Волинської області Роман Ткачук та Марія Устіна  відзначили важливість дитячих робіт в протидії булінгу та вручили школярам грамоти і брендові подарунки. Почесне перше місце отримала старшокласниця Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 Анна Климовець, а гран-прі – учениця 10-го класу КЗ «Луцька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №11 – колегіум» Катерина Петренко. 

Найкращі роботи були також відзначені сувенірами від друзів бібліотеки, луцьких митців, які працюють в стріт-арті та знаються на коміксах – Андрієм Горбалем та Сергієм Сорозо.

Додаткова інформація