Лютий 2018

Європейська освіта для молоді

Протягом лютого 2018 року Пункт європейської інформації при бібліотеці провів для читачів Дні Абітурієнта разом із партнерами: ТОВ ЮНЕКО ГРУП, Українсько-польський центр освіти "UniverPL" (https://www.univerpl.com.ua/) та Мережа Освітніх Консультантів (http://www.moku.com.ua/).

 


Леся Українка і музика

З 25 лютого і по сьогоднішній день в читальній залі нашої бібліотеки наші юні читачі мали можливість долучитись до світу музики і слова на літературно-музичних зустрічах, приурочених дню народження Лариси Косач-Квітки, яку весь світ знає як видатну українську письменницю Лесю Українку. 

 


День патрульного поліцейського в бібліотеці

 

22 лютого в бібліотеці відбувся черговий День патрульного поліцейського. Захід відбувається в рамках проекту «ПОЛІС», метою якого є налагодження співпраці між поліцією і громадою заради безпеки та розвитку міст.

 


 

  23 лютого наша бібліотека приймала гостей з Кременця – письменників Сергія Синюка та Віктора Янкевича.

    

 


  Бібліотерапія для бійців АТО

 

   22 лютого працівники відділу краєзнавства бібліотеки спільно з начальником відділу організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Волинського обласного центру зайнятості Ольгою Шевчук відвідали бійців АТО, воїнів-захисників, які нині перебувають на лікуванні у Волинському обласному госпіталі для ветеранів.

        

 


  Мовне чаювання: говоримо грамотно з О.Авраменком


21 лютого у читальній залі книгозбірні відбулося засідання в рамках бібліокафе «Мовне чаювання: говоримо грамотно з О. Авраменком», на яке були запрошені студенти факультету міжнародних відносин СНУ ім. Лесі Українки.

 


 Екскурсія-діалог «Служба 101»

21 лютого в рамках школи правових знань «Уроки права – уроки життя» учні ЗОШ №17 побували на екскурсії-діалозі на постійно діючу обласну виставку служби цивільного захисту Управління ДСНС України у Волинській області «Служба 101».

 


 «За Україну, за її долю!»

20 лютого бібліотека долучилась до заходів із вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, що проводилися в обласному центрі з нагоди трагічної дати – розстрілу мирних протестувальників на Майдані Незалежності, вулицях Грушевського та Інститутській. В Луцькому міському Палаці культури працівники бібліотеки експонували книжкову виставку «За Україну, за її долю!» Увазі відвідувачів були представлені публіцистичні, художні видання, що розкривають хроніку подій під час масових акцій протесту протягом зими 2013-2014 років, які ввійшли в історію, як Революція Гідності. 

 


Проект «Класика сьогодні» в бібліотеці


Вже зовсім скоро Україна відзначатиме день народження улюбленої письменниці Лариси Петрівни Косач. 19 лютого в бібліотеці було проведено театралізований урок рідної літератури із заслуженим артистом України Василем Грибом, що був присвячений творчості Лесі Українки. Читали драматичну поему  — єдиний твір письменниці, який базується на українській історії  —  «Бояриня».

 


 Урок мужності «Герої нашого часу»

    19 лютого в читальному залі бібліотеки пройшов урок мужності «Герої нашого часу». В цей день ми згадували тих, про кого не маємо права забувати.

     

 


«Памяті Небесної Сотні присвячуємо!»

4 роки минуло з тих трагічних подій на Майдані Незалежності, коли у центрі сучасного європейського міста коївся цинічний масовий розстріл людей, котрі нині увійшли в історію нашої держави як Герої Небесної Сотні. Вшанувати пам'ять, згадати тих, хто творить новітню історію держави, була приурочена патріотична мультимедійна година «Пам’яті Небесної Сотні присвячуємо!». Відбулася вона в стінах нашої бібліотеки 15-го лютого з учнями Луцького Центру професійно-технічної світи, а наступного дня – з учнями Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Небесної Сотні у їхньому гостинному приміщенні. 

Сльози на очах у дівчаток, одухотворені обличчя юнаків і юнок, тиша в залі після перегляду – найліпший індикатор того, що все задумане вдалося. Є великі сподівання, що молодий цвіт нашої нації дасть достойні, красиві, розумні плоди, котрі не раз прославлять нашу неньку-Україну і додадуть їй багато веселих, радісних, яскравих національних свят. Слава Україні!

 


Благодійний ярмарок сердець

        13 лютого, напередодні Дня Святого Валентина, у холі бібліотеки відкрилася виставка-ярмарок «365 днів любові» виробів Hand made на підтримку дітей Небесного легіону. Відкриваючи виставку працівник книгозбірні Любов Фрадинська розповіла, що наша бібліотека з перших днів заснування волонтерського руху «Мeцeнaти для солдата» (МдС) намагається долучитись до спільних акцій, спрямованих на підтримку героїв АТО та їх родин. Цей ярмарок вчергове засвідчив про небайдужість наших сердець. І кожен може долучитись, придбати вироби, щоб віддати свою часточку тепла тим, хто цього потребує. Виставка триватиме до 19 лютого.

          

 



  Зимові читання із Орестою Осійчук в бібліотеці

На початку лютого у бібліотеці відбулись традиційні затишні зимові читання для луцьких підлітків з українською письменницею Орестою Осійчук.


 

Додаткова інформація