Онлайн-зустріч бібліотекарів юнацьких бібліотек України

 

28 квітня працівники Волинської обласної бібліотеки для юнацтва стали учасниками науково-методичного консультаріуму, організованому за ініціативою Державної бібліотеки України для юнацтва.

У зв’язку з періодом глобальних викликів, пов’язаних з роботою в умовах війни, перед бібліотеками постало вирішення ряду важливих питань та проблем.

Відкрив зустріч директор ДБУ для юнацтва Георгій Саприкін, який привітав присутніх, та наголосив, що напрацьовані Методичні рекомендації щодо розвитку бібліотек, які подано на розгляд.

Понад 50 учасників зустрічі взяли участь в розмові. Керівники бібліотечних установ з міст Хмельницького, Кропивницького, Полтави, Одеси та Львова обговорили наболілі питання, ділились досвідом роботи. Мова йшла про: створення єдиного онлайн-простору бібліотек України для юнацтва, молоді, роботу з внутрішньо переміщеними особами, визначення критеріїв вилучення з фондів книг російською мовою, російських видавництв.

 

У розмові взяла участь директорка бібліотеки, яка підняла питання удосконалення нормативно-правової документації, приведення її до європейських нормативів, зміни критеріїв оцінювання роботи бібліотек.

Прийнято пропозиції про щомісячні спілкування між колегами щодо вироблення спільних рішень, створення онлайн-простору бібліотек для юнацтва, молоді. Заплановано участь бібліотек у Всеукраїнському соціологічному дослідженні «Бібліотека як звичка».

Цікавою для фахівців була лекція Марини Пашкевич, кандидатки культурології, доцентки кафедри івент-менеджменту та індустрії дозвілля Київського національного університету культури і мистецтв «ПРОПАГАНДА ТА ПР – СПІЛЬНЕ І ВІДМІННЕ».

Додаткова інформація