Соціальні мережі, онлайн-послуги, бібліостандарти та відеоуроки з української літератури для шкільних бібліотекарів області

 

27 січня у бібліотеці навчалися шкільні бібліотекарі, слухачі курсів Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

 

Як ефективно покращити імідж установи за допомогою постів у фейсбуці, твітів у твіттері, повідомлень на сайтах порадили завідувачка науково-методичного відділу Зоя Корчинська та провідний бібліотекар Іванна Пікула.

Із основними стандартами бібліографічної діяльності та методикою їх застосування ознайомила колег завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Руслана Тимощук. Показала, як зручно та швидко знайти їх та як можна скористатися електронними бібліографічними базами даних на спеціалізованому сайті «БібліоGRAF» обласної бібліотеки для юнацтва.

Світлана Єгорова, завідувачка відділу зберігання та реставрації бібліотечних фондів, акцентувала увагу на впровадженні УДК в практику роботи шкільних книгозбірень. На конкретних прикладах показала як краще виконувати індексування з найменшими витратами часу, фінансових і матеріальних ресурсів.

Завідувачка відділу читальних залів Тетяна Швай преставила колегам онлайн виховні заходи з української літератури згідно навчальних програм 10-11 класів в рамках проєкту #вчимо літературу України. Наскільки це інформаційно, цікаво та інтерактивно вони переконалися під час перегляду відеоуроку «Горьована путь Остапа Вишні».

Зі шкільними бібліотекарями поділилися методичними та бібліографічними матеріалами, повнотекстовою інформацією, цікавим досвідом та доробками, які вони отримали на флеш-носії.

Заняття підтвердили, що в цифрову епоху актуальними залишаються орієнтація на нові підходи до промоції книги, вільне володіння навичками безпечного користування різними цифровими сервісами, технологіями та формами віддаленого обслуговування, пошук партнерів в активізації читання.

Додаткова інформація