У бібліотеці читачі обирали свою книгу

 

18 січня у бібліотеці відбувся відкритий перегляд україномовних видань, що надійшли у фонд книгозбірні за Державною програмою від Українського інституту книги. Навіть найвибагливіші читачі знайшли щось цікаве для себе, ті, хто завітав на перегляд першими – обрали книги для душі, відпочинку, щоб просто насолоджуватись читанням.

Всі ці книжки видані українськими видавництвами протягом 2020-21 років. Їх ретельно відбирали експерти перед тим, як спрямувати у бібліотеку. Тут є поповнення до популярних книжкових серій на кшталт «Дискосвіту» відомого Террі Пратчетта, комікси, дві книжки популярного кухаря Євгена Клопотенка, книжка Яніни Соколової «Яніна», яку сама бібліотека навряд чи закупила б.

Для перегляду виставили 684 книги, які нещодавно отримали та які вже передані у різні відділи бібліотеки. Найбільше видань, 531 примірник, надійшов на абонемент у вільний доступ. Решта розподілили у читальний зал та відділи мистецтв і краєзнавства.

«Маємо великий масив україномовної літератури на різний смак. Отримали багато коміксів таких, як: наука в коміксах, розважальні графічні романи. Багато маємо літератури про тілобудову – цікаві гендерні книжки для підлітків. Для батьків і дітей яскраві видання про бізнес, гроші, політику, наукові винаходи тощо, багато художньої літератури», – розповіла Оксана Коба, завідувачка відділу комплектування фондів та каталогізування документів, ініціаторка заходу.

«На заході наші читачі мають нагоду насолодитися затишною атмосферою, інтелектуальним спілкуванням з однодумцями та відкрити для себе нові жанри, авторів, видавництва, формати і скласти свій рейтинг нових україномовних книг, – зазначила директорка книгозбірніАлла Єфремова. – Окрім того, кожен з читачів може зайти за QR-кодом, розміщеним на форзаці, на спеціально створену Google-форму й залишити відгук про вже прочитану книгу».

Серед відвідувачів були читачі, давні друзі бібліотеки, які із задоволенням гортали сторінки новісіньких україномовних книг, а також сфотографуватися у стильній фотозоні.

Серед цих книголюбів – Сергій Мисковець. Чоловік працює провізором, а до бібліотеки навідується частенько – і по фахову літературу, й по художню. «Дуже люблю цю бібліотеку. По-перше, тут великий асортимент літератури, яка мене цікавить. А ще – гарне, привітне ставлення бібліотекарів, кажу це вам без лицемірства, – усміхається пан Сергій. – А на сьогоднішню презентацію завітав, аби ознайомитися з новинками, а також – узяти книгу, яку давно хотів: «Медицина доказова і не тільки».

Постійна читачка – шестикласницяЮліана Монатік, без дівчинки в бібліотеці не обходиться жоден захід, сказала: «Сьогодні я знайшла повно цікавих книг, які мені до душі. Є багато фентезі, а також поповнився запас коміксів, що зараз дуже популярно, – каже дівчинка. – Дуже люблю цю бібліотеку, цю затишну атмосферу. А ще тут працюють добрі та уважні люди. Наприклад, ти можеш сказати, що тобі потрібна якась книга, і якщо наразі видання немає, тобі його можуть забронювати. Це дуже приємно». Юліана зізнається: читанню присвячує кожну вільну хвилинку.

Бібліотекарі приготували свій секрет, четверо гостей заходу змогли не тільки відшукати свою книгу, а й отримати приємний сюрприз: у деяких книжках було сховано квитки на виставу у Волинський академічний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка – приємний подарунок від партнера.

Детальніше:

https://www.volynnews.com/.../dlia-nayvybahlyvishykh.../...

https://suspilne.media/198933-surpriz-u-knizkah-u-lucku.../

https://konkurent.ua/publication/87296/u-oblasnu-unatsku-biblioteku-u-lutsku-zavezli-novi-knizhki-scho-tut-e-foto/?fbclid

Додаткова інформація