Інформаційна година «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні» відбулася у бібліотеці

 

28 жовтня у читальній залі книгозбірні відбулася інформаційна година «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні», присвячена 77-ій річниці Дня визволення України від фашистських загарбників, для вчителів-логопедів, слухачів курсів Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Модераторка заходу завідувачка відділу читальних залів Т. Швай коротко охарактеризувала основні події вигнання нацистських окупантів з території нашої держави. У відеоперегляді звучали незабутні спомини про незлічені втрати та неймовірні страждання народу в цілому і кожної сім’ї, кожної людини. У 1945 році залишилось в живих лише 27,4 млн. чоловік із 41,7 мільйона, які проживали на території України в 1941 році. Жахливі факти, адже за кожною цифрою доля полеглих в боях чоловіків, батьків та дітей, замордованих в катівнях та концтаборах полонених, дітей та жінок – лавина горя і сліз, що не висохли і досі. Тяжкий шлях визволення України тривав з 1942 до 1944 року.

Вона підкреслила, що незважаючи на гіркоту поразок, вдалося вирвали перемогу у ворога, звільнивши наші території, хоча для цього потрібно було пройти тисячі кілометрів нелегкого шляху.

Презентувала та закликала познайомилися з матеріалами книжкової виставки «Дорогами визволення України» з фондів бібліотеки.

 

Звертаючись до аудиторії, ведуча сказала: «Ми всі схиляємо в поклоні голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя за наше сьогодення. Нинішнім та майбутнім поколінням варто це знати і пам’ятати, яку велику і непоправну втрату поніс український народ, і вірити, що ніякий ворог нас не зупинить. Ми сильні, ми непереможні! Слава Україні!!!»

Додаткова інформація