Бібліотека на фестивалі «Олицька ПЕРЕБЕРІЯ»

 

Фестиваль «Олицька ПЕРЕБЕРІЯ» відбувся 28 червня на території Олицького замку та замкової площі. На запрошення місцевої територіальної громади до проведення заходів фестивалю долучилися працівниці Волинської обласної бібліотеки для юнацтва. Учасників свята особливо зацікавив квест-екскурсія через мобільний додаток «Містичні історії Олицького замку», підготовлений Діаною Майко та Русланою Тимощук. Підлітки із захопленням виконували завдання квесту та успішно подолали випробування. На фінішній локації всі учасники отримали чудові подарунки. Гра використовувалась через Google-карти з прив’язкою до місцевості та технологією доповненої реальності.

Під час вікторини «Легенди Олицького замку», запропонованої Зоєю Корчинською, дівчата та хлопці оцінили власні знання історії та пам’яток рідного селища, пригадати перекази, пов’язані з ними та магнатами Радзивіллами, які володіли цими землями майже чотири століття. За вірні відповіді учасників вікторини також чекали сувеніри.

А хто бажав на згадку про фестиваль отримати ляльку-мотанку Подорожницю, відвідали майстер-клас із її виготовлення від Оксани Коби.

Для гостей фесту були організовані парад епох, лицарський турнір від Клубу середньовічного бою «Айна Бера», виступи музик, гуртів, вистава від студії Наталії Журавльової, екскурсії, ярмарок, художній пленер та чимало іншого. Презентація Олики, як гостинного, туристично перспективного місця з багатою історією та гостинними мешканцями, відбулася… Поєднання середньовіччя і сучасності вдалося… Стара Олика давно такого не бачила…

Додаткова інформація