Проєкт «Врятуй життя!» відновив роботу у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва

 

18 лютого відбулося перше тренінгове заняття в рамках проєкту «Врятуй життя!». Разом із Луцьким міським відділенням екстреної медичної допомоги № 2 продовжуємо співпрацю в спільному просвітницькому проєкті домедичної допомоги.

Мета проєкту – навчити рятувати та стабілізувати життя до приїзду швидкої допомоги, як правильно надавати домедичну допомогу постраждалим людям, а також привити учасникам тренінгів систему цінностей, де основою є небайдужість до здоров’я і безпеки людини.

У нашому житті досить часто трапляються ситуації, які можуть завдати шкоди здоров’ю. Таких ситуацій безліч: переохолодження, перегрівання, переломи, опіки, кровотечі та багато інших. Для того, щоб зменшити кількість потерпілих в даних ситуаціях  необхідно знати і вміти надавати домедичну допомогу.

На жаль, більшість людей не вміють надавати першу допомогу пересічному громадянину на вулиці. Причини  цього різні – розгубились, не знають що робити тощо. Такі ситуації трапляються і в школах, де діти можуть отримати травми, ушиби. Непоодинокі випадки, коли розгубившись просто викликають швидку медичну допомогу, навіть не розбираючись чи потрібна така допомога спеціалістів.

У рамках проєкту домедичної допомоги тренінгове заняття «Серцево-легенева реанімація» та «Неінфекційні захворювання та їх профілактика» для учнів ОК-21 Волинського фахового коледжу НУХТ провела старший фельдшер навчально-тренувального відділу центру Ірина Камінська. Заняття проводилось з метою освоєння базових навичок з даного питання. Відбулось знайомство з виданнями відповідної тематики з фондів бібліотеки. Учні мали змогу перевірити свої знання у формі гри через спеціальний додаток у рамках проєкту Гейміфікація.

Працюємо під гаслом «Вміти. Знати. Допомагати» разом з провідним бібліотекарем Діаною Єгоровою.

 

Додаткова інформація