Правовий сторітелінг для працівників бібліотеки

21 серпня до бібліотеки завітали давні партнери – представник обласного територіального управління юстиції Волинської області Богдана Довгополова-Савотюк та заступник начальника відділу Першого відділу державної виконавчої служби (ПВ ДВС) м. Луцька Ліля Радчук.

Для працівників та відвідувачів книгозбірні був організований правовий сторітелінг “Захищаймо свої права разом юстицією Волині” в рамках проведення декади правових знань до Дня Незалежності України. Юристи розповіли для присутніх про механізми захисту порушених прав за допомогою правопросвітницького проєкту “Я МАЮ ПРАВО!”, зокрема, що робити, якщо не сплачуються аліменти; як поїхати з дитиною за кордон, якщо заборгували зі сплатою аліментів; який захист гарантовано постраждалим від домашнього насильства. Також правники звернули увагу слухачів на новаціях, що наявні у роботі юстиції Волині.

Зазначимо, що захід проходив у цікавій формі: були наведені конкретні приклади життєвих ситуацій, в яких юстиція Волині дійсно сприяла у поновлені порушених прав громадян. Приємно відмітити, що зустріч була активною, що дало змогу пересвідчитись у дієвості таких розмов. Особливий інтерес викликали питання та відповіді на них про права громадян, адже це була мотиваційна розмова, що робити, куди можна звернутись, якщо у тебе є певні проблеми.

На закінчення правового сторітелінгу з працівниками бібліотеки підсумувати, які найбільш затребувані питання у відвідувачів книгозбірні. Так, найчастіше громадяни запитували: як захистити свої права споживача житлово-комунальних послуг; що робити, якщо не сплачуються аліменти; як захистити себе від домашнього тирана тощо. Така розмова є особливо корисною для бібліотечних працівників, адже донести інформацію, – наш обов’язок, а тим більше в партнерстві з органам, які кваліфіковано займаються правопросвітницькою діяльністю.

До речі, кожен відвідувач в нашій книгозбірні може безкоштовно отримати інформаційні матеріли на виставці «Правова допомога – доступна кожному».

Додаткова інформація