Дитячий форум «Права людини очима дитини» відбувся у бібліотеці

28 травня у нашій книгозбірні відбувся дитячий форум «Права людини очима дітей». В його рамках відбулася виставка-презентація художніх робіт вихованців дитячої мистецької студії «Соняшник», присвячена Міжнародному дню захисту дітей.

Захід відбувся за сприяння регіонального представництва Уповноваженого Верховної ради України з прав людини у Волинській області, у співпраці з територіальним управлінням юстиції у Волинській області і Управління культури з питань релігії та національностей Волинської ОДА з метою привернути увагу до проблем реалізації прав людини в Україні, сформувати у дітей та підлітків позитивний образ права як державного інституту, виховати почуття важливості прав людини, розвинути творчі здібності учнів, сприяти їх самореалізації, а також задля підтримки талановитих дітей.

Зі вступним словом до учасників форуму звернулася директор бібліотеки Алла Єфремова, яка підкреслила важливість проведення заходів, які допомагають дітям розуміти їх права, і зрозуміло, не забувати і про обов’язки. Організація виставки дитячих робіт в бібліотеці – це бачення в картинах мрій дитини: жити на мирній землі, щасливе самодостатнє майбутнє, і на це діти мають право.

Керівник творчої студії «Соняшник» Лариса Чубай, розповіла про творчі обдарування своїх вихованців, наголосила, що ми дорослі повинні сприяти позитивному їх самовираженню через творчість.

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Любов Сітовська підкреслила важливість правоосвітньої роботи серед дітей та їх батьків. Наголосила, що в картинах вкладена душа кожної дитини, а діти дуже тонко реагують, якщо порушуються їхні права.

Заступник начальника управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти управління юстиції у Волинській області Микола Герасимик відмітив, що у малюнках діти поважають свої права, і мистецтво сприяє тому, що ставши дорослими будуть поважати право інших.

Знаний волинський поет, письменник, перекладач, добрий друг та керівник літературного напрямку студії «Соняшник» Миколай Шостак презентував книгу про планету дітей «Жив був Бог». Наголосив, що діти мають право на творчість, духовний і фізичний розвиток, бо творячи, стають творцями Бога, таким чином створюючи майбутнє нашої України.

Організатори заходу наголосили на важливості захисту прав дітей та забезпеченні розвитку їх талантів і здібностей та нагородили почесними грамотами вихованців студії. В подарунок діти отримали буклети та розмальовки про права дитини.

Окрім чудових творчих робіт, усі запрошені вихованці студії та їх рідні, читачі, переглянули мультиплікаційні ролики, дізналися трохи більше про те, які обов’язки у нас дорослих перед дітьми і які права мають діти. 

Юні вихованці студії «Соняшник» продемонстрували свої музичні та вокальні таланти.

Додаткова інформація