Грудень 2019

 

     У ці святкові дні, коли кожен з нас в передчутті дива, Волинська обласна бібліотека для юнацтва приготувала приємний подаруночок своїм читачам. Сьогодні знову відбувся кіновечір у бібліотеці: дивились добрий романтично-різдвяний фільм про бажання, мрії, можливості та реальність "Остання відпустка" за кіносценарієм Дж. Б. Прістлі.  Проста історія, про те, що не варто відкладати життя на потім. Потрібно жити тут і зараз, і насолоджуватися кожною хвилиною. Були моменти, коли було реально смішно, а були й такі, які зворушували до сліз. А от наприкінці фільму звучали оплески.  


  «36 і 6 котів»: творчість заради життя та зустріч з українською письменницею Галиною Вдовиченко

 

16 грудня – день насичений цікавими подіями для громади Луцька. На запрошення бібліотеки на зустріч зі своїми прихильниками – учнями спеціалізованої школи №1 міста завітала талановита письменниця, добра приятелька, справжній друг юнацької бібліотеки львівська письменника, авторка цікавих книг для дорослих і дітей Галина Вдовиченко. Невимушена атмосфера спілкування з читачами створила приємну ауру як для дітлахів, так і дорослих.


  

11 грудня до Луцька приїхав на зустрічі з колегами-істориками та пошановувачами науково-популярної історичної літератури доктор історичних наук, професор, науковий співробітник Інституту історії України НАН України, директор Науково-дослідного інституту козацтва, дослідник воєнної історії України, Польщіі Туреччини, геополітичного розвитку Східної Європи Тарас Чухліб. Читачам бібліотеки професор презентував чотири свої праці: «Донеччина і Луганщина – козацькі землі України», «Козаки і татари. Українсько-кримські союзи 1500 – 1700-х років», «Магнат, Козак і Гайдамака. Боротьба Русі-України за владу з Короною Польською (1569-1769 рр.)» та «Гетьмани України. Війна, політика, кохання».


  Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA у бібліотеці

    Щороку в листопаді-грудні бібліотека долучає своїх відвідувачів до перегляду фільмів в рамках Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який проходить по всій Україні.

           


 Семінар словесників «Новий погляд на сучасний урок літератури» в бібліотеці

 

04 грудня на базі бібліотеки відбувся міський семінар вчителів української літератури «Новий погляд на сучасний урок літератури». Його девізом можна вважати слова Конфуція «Не навчайте дітей так, як навчали вас: вони народилися в інші часи».


  

Додаткова інформація