Виставка «З Волинню в серці» юної фотографки Юлії Фень відкрилася у бібліотеці

 

07 квітня в читальному залі нашої книгозбірні відбулась презентація робіт юної мисткині-фотографки учениці 9 класу Комунального закладу «ЛНВК ЗОШ 1-2 ст.№7» - природничий ліцей Юлії Фень, яка з дитинства захоплюється мистецтвом, і фотографією зокрема.

Неповторні моменти краси, які побачила і впіймала на свій телефон-фотоапарат школярка, були представлені на виставці серією фоторобіт «З Волинню в серці». Тож глядачі мали нагоду побачити знайомі куточки міста і насолодитись неповторною красою рідного краю у фото, а також ознайомитися з першими картинами юної мисткині.

Щоб підтримати творчо обдаровану школярку, на виставку завітали її рідні, друзі та наставники, які  й надихнули юну фотографку презентувати свою творчість широкому колу глядачів. Серед них і заслужений артист України Василь Гриб, який змалечку розгледів талант у маленької дівчинки, та підштовхнув маму повірити в свою доньку та віддати її до художньої школи. Її перші наставники Наталія Пилипчук та Лариса Ковальчук, підкреслили працьовитість, доброзичливість юної майстрині, яка наполегливо торує свій шлях у мистецтві. Вона створює красу, по-своєму інтерпретує її, шукаючи різні форми самовираження.

У відкритті виставки взяв участь відомий фотохудожник Віктор Чухрай, уродженець Волині, який вражає своєю особливою любов’ю до міста, адже його він фотографує його більше 50-ти років. Нині захоплюється мистецтвом високих технологій. Він побажав Юлі розвинути хобі і знайти своє особливе місце, адже в мистецтві фотографії ще чимало незвіданого, нерозкритого, наполегливо навчатися, опиратись на книги, науку ентомологію, які і стануть великою основою у пізнанні мистецтва.

Юна аматорка презентувала свої роботи в слайдпоказі, продемонструвавши широкий спектр захоплень, це різні техніки: рисунок, натюрморти, паперопластика, соломоплетіннія, скульптура з глини тощо.

Додаткова інформація