Виїзний квест в Копачівській школі за твором В.Г.Рутківського «Джури козака Швайки»

 

Одним із визначених сучасних пріоритетів в роботі бібліотеки є співпраця з територіальними громадами та, відповідно, сільськими школами.

1 квітня відбувся перший виїзний квест в Копачівську ТГ для учнів 6-7 класів КЗ "ЗЗСО І-ІІІ ст. с. Копачівка". Квест створений за книгою В.Г.Рутківського "Джури козака Швайки" в рамках проєкту "Гейміфікація: вчимось граючи".

Для проходження квесту учасники об’єднались в команди. 5 команд йшли від точки до точки по карті та розв’язували завдання за твором «Джури козака Швайки». Головним завданням квесту було надати найбільшу кількість правильних відповідей. Учасники отримували завдання у мобільному додатку ActionTrack, використовуючи Google-карти.

Завдання були різними: відгадати локацію за аудіозаписом; знайти на майданчику фото та зробити селфі; відгадати прислів’я за відеоінтерв’ю автора твору Рутківського; розгадати ребус; виконати тестове завдання, знайти qr-код та багато інших.

У додатку автоматично нараховувалися бали за правильну відповідь та фіксувався кілометраж гри. У додатку був встановлений ліміт часу, за який потрібно дістатись локації чи надати відповідь, було "приховане" завдання, на кожне завдання був встановлений різний радіус локації.

Перемогу здобула команда учнів 7 класу. Учасники та переможці квесту отримали сувеніри, а також хороший настрій та масу позитивних емоцій.

Проходження квесту згуртовує дітей. Проведення таких квест-ігор дозволяє не лише залучити до кращого навчання молодь, захопивши її грою, але й використовувати нові підходи до культури та системи освіти.

Дякуємо усім учасникам за активність та директорці публічної бібліотеки Копачівської ТГ Герасимяк Валентині Вікторівні за співпрацю.

Запрошуємо всіх бажаючих до співпраці.

Додаткова інформація