Інтерактивна зустріч з багаторічною завідувачкою Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки Вірою Комзюк у бібліотеці

 

26 лютого в читальній залі бібліотеки з нагоди 150-річчя з дня народження Лесі Українки, відбулася інтерактивна зустріч з музеєзнавцем, лесезнавцем та багаторічною завідувачкою Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки Вірою Михайлівною Комзюк.

Заслужений працівник культури України, почесний краєзнавець України, кавалер ордену Княгині Ольги II ступеня, лауреатка обласної премії ім. М. Куделі, людина – чарівна, чесна в професії і в житті, – так представила гостю модераторка заходу завідувачка відділу краєзнавства Віра Кумановська.

Пані Віра презентувала новий путівник «Літературно-меморіальний музей Лесі Українки в селі Колодяжне», до укладення якого доклала чимало своєї праці. Видання, яке вийшло в минулому році у видавництві «Надстир’я», знайомить з основними сторінками життя і творчості великої української письменниці Лесі Українки, історією косачівського музею-садиби на Ковельщині. Цікавою була розмова про родинне гніздо Косачів-Драгоманових, адже Колодяжне стало для них рідною домівкою на понад 60 років, а для Лесі Українки – на чверть століття, з вимушеними перервами.

«Дуже мені вже хочеться додому, до тебе, на «тихі води, на ясні зорі…», писала Леся до мами, – згадуючи Колодяжне.

Багато теплих слів і спогадів почула Віра Михайлівна Комзюк від свого безпосереднього керівника і друга, екс-директора Волинського обласного краєзнавчого музею, методиста відділу виховної роботи ВІППО А. Силюка, заступника директора з науково-педагогічної діяльності цього інституту, доктора історичних наук, професора О. Дем’янюка, директорки Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки Л. Стасюк, викладачів ВНУ ім. Лесі Українки О. Маланій та Л. Ігнатової та читачів нашої бібліотеки.

Зустріч відбулася за сприяння відділу виховної роботи та керівництва Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, заступника директора з науково-педагогічної діяльності Дем’янюка Олександра Йосиповича, доктора історичних наук, професора.

Додаткова інформація