Польським підліткам українські однолітки презентували твори знаних волинян

 

19 листопада відбулась чергова зустріч учнів КЗ "Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №17 Луцької міської ради" з однолітками міста Конін з Республіки Польща в межах міжнародного проєкту «Піраміда книг/Piramida ksi??ek».

Віддалений бібліотечний урок «Знані/незнані» пройшов у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва з учнями початкової школи Szko?a Podstawowa im. Stanis?awa Moniuszki nr 12 w Koninie (Республіка Польща).

Під час Zoom заняття підлітки вдосконалювали свої літературні та мовні навички.

Польські читачі ознайомились з біографіями найвідоміших жителів з Луцька/Волині: Ігоря Павлюка - письменника та науковця; Дмитра Монатика - співака та композитора; Миколи Кумановського - художника, скульптора, творця оригінальної та друкованої графіки; Петра Маха - письменника, поета та пісняра.

По завершенні презентацій на онлайн зустрічі була розмова про захоплення підлітків.

У Zoom спілкуванні взяли участь молоді люди під керівництвом Збігнева та Барбари Осайд, Оксани Романюк, Агнешки Яролевської та Агати Хаберман.

Модераторами зустрічі були Яна Приходько та Карола Гласнер.

Нагадаємо, що міжнародний проєкт «ПІРАМІДА КНИГ/PIRAMIDA KSI??EK», реалізують Волинська обласна бібліотека для юнацтва (Україна) у співпраці з Centrum Doskonalenia Nauczycieli Publiczna Biblioteka Pedagogiczna w Koninie (Республіка Польща) з метою міжкультурної комунікації між молоддю обох країн, розвитку у підлітків пристрасті до книг та читання, а також розвитку творчості. Головне завдання - популяризувати читання, розширити знання та інтереси учнів, розвинути креативність та просторову уяву, стимулювати до творчого самовираження молоді з дружніх шкіл: КЗ "Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №17 Луцької міської ради" (Україна) та Szko?a Podstawowa im. Stanis?awa Moniuszki nr 12 w Koninie (Республіка Польща).

 

 

Додаткова інформація