Вересень 2020

 

Стартував онлайн-проєкт «Методичний полудень: ZOOM-четвер з Волинською обласною бібліотекою для юнацтва»

 

08 жовтня розпочато онлайн-консультації для бібліотекарів області в рамках проєкту «Методичний полудень: ZOOM-четвер з Волинською обласною бібліотекою для юнацтва». Необхідність реалізації проєкту викликали ті реалії, які постали під час роботи бібліотек в умовах карантину, особливо з молоддю.


 

Online-stream «Читай.ua!» в рамках Всеукраїнського молодіжного бібліокаравану

 

30 вересня, у Всеукраїнський день бібліотек, бібліотека приєдналася до Online-stream «Читай.ua!», організованого Державною бібліотекою України та Дніпропетровською обласною бібліотекою для молоді ім. М. Свєтлова у партнерстві з іншими бібліотеками України.


 

Мистецька вітальня «Музичний фольклор – друге дихання» у бібліотеці

 

29 вересня у бібліотеці відбулася мистецька вітальня «Музичний фольклор – друге дихання», підготовлена працівниками відділу культури та мистецтв. За останні роки в Україні та світі можна спостерігати справжній прорив фольклорних традицій. Українські пісні отримали нове дихання і стали основою для багатьох творчих проєктів. 


 


 

Вперше в Україні у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва можна створити гру в мобільному додатку за улюбленою книгою

 

18 вересня у бібліотеки відбувся онлайн-тренінг від Марчіна Скрабки «Гейміфікація книжок, контенту і культурних заходів на смартфонах як спосіб агітації покоління Y та Z до культури і читання» для працівників бібліотеки, студентів Луцького НТУ спеціальності «прикладна лінгвістика», учнів КЗ «Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17 Луцької міської ради», ліцеїстів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні та патрульних поліцейських. Спікер з Польщі ділився досвідом, як зацікавити молодь книгами за допомогою онлайн-ігор на кшталт гри PokemonGo. У Польщі та країнах Скандинавії ця інновація доволі популярна. 


 


 

Зустріч в імпровізованому бібліокафе

«Замість університету я закінчив бібліотеку»

 

Рей Бредбері! Цьогоріч, без перебільшення, усе інтелектуальне та культурне товариство світу вшановує 100-річчя від дня його народження. Літературна зустріч «Замість університету я закінчив бібліотеку», присвячена розмові про видатного письменника-фантаста, відбулася у читальній залі книгозбірні для вихователів груп продовженого дня, слухачів курсів Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.


 

З днем народження, рідне місто!

 

Бібліотека святкує день народження рідного міста. 

Ти таке древнє, але – сучасне, розвинене, стильне… Ти місто Лесі Українки, Олени Левчанівської, Модеста Левицького, Михайла Кравчука … Ти місто книг та бібліотек… місто читаюче, думаюче, місто тих, хто прагне знань та навчає.


 

Науковий збірник «Вересень 1939 у долі держав та народів» доступний читачам

 

Волинська обласна бібліотека для юнацтва інформує своїх читачів, що її фонд поповнився цінним виданням – науковим збірником «Вересень 1939 у долі держав та народів – війна, репресії, пам’ять», у якому вміщено статті відомих українських і польських учених з Варшави, Києва, Львова, Луцька, Острога, Рівного, які вони підготували на основі своїх виступів на конференції, яка відбулася 18 жовтня 2019 року в Луцьку в рамках Українсько-Польського наукового форуму «Волинська платформа діалогу» до 80-ої річниці початку Другої світової війни.


 

Додаткова інформація