Вахта пам’яті «Революція Гідності. Згадаймо головне» відбулася у бібліотеці

 

19 лютого в читальній залі бібліотеки відбулася вахта пам’яті «Революція Гідності. Згадаймо головне».

Разом з учнями Боратинської ЗОШ Луцького району згадали тих, про кого не маємо права забути. Пам'ять загиблих на Майдані вшанували хвилиною мовчання. Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинути у Києві на Майдані, за честь, за волю, за право бути народом! Вони і є тими ангелами, які тримають українське небо.

З тих трагічних подій, коли у центрі сучасного європейського міста коївся цинічний масовий розстріл людей, минуло 6 років, та вони тривожать і не залишають байдужими жодного громадянина країни. І сьогодні, переглядаючи документальні кадри, згадали хроніку подій Революції Гідності. Декламуючи емоційні поезії, усвідомили за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвувала своїм життям Небесна Сотня.

 

Розгорнута виставка-пам'ять «Час плине, а пам’ять залишається…» познайомила учасників заходу з публіцистичними, художніми виданнями, що розкривають хроніку подій під час масових акцій протесту протягом зими 2013-2014 років, які ввійшли в історію, як Революція Гідності.

Герої Небесної Сотні! Пам’ятай!

Їхні обличчя і серця, їхні пориви, чин та ідею – Пам’ятай!

Я пам’ятаю!

Я пам’ятаю!

А ти пам’ятаєш?

А ти ?

А ви?

А всі ми…пам’ятаєм!

І в цей нелегкий час, коли точаться бої на Сході, ми повинні бути справжніми патріотами, відстоювати єдність, суверенітет і незалежність України. Сподіваємося, що найзаповітніше бажання українців сьогодні – жити під мирним небом єдиної України без війни – здійсниться.

Додаткова інформація