У таборі «BookCamp»: День безпеки

 

26 червня у таборі «BookCamp» пройшов «День безпеки». Запобігти, врятувати, допомогти – під таким гаслом проводилась профілактична робота з підлітками. Це була розмова про безпеку в побуті, на дозвіллі і в різних життєвих ситуаціях. Вели бесіду на тему особистої безпеки підлітків та показали, як поводити себе в небезпечних ситуаціях. З учасниками табору обговорили всі небезпечні пригоди, які можуть трапитись та, як їм запобігти. Нагадали про правила пожежної безпеки та що варто діяти у випадку пожежі, аварії. Особливо сподобався показовий тренінг «Обережно – незнайомець».

 

Найцікавіше відбулось наприкінці табірного дня: в гості завітали справжні пожежники на спеціальному автомобілі, в повному екіпіруванні, в якому виїжджають на завдання з ліквідації вогню. Особливо було цікаво спостерігати за їх діями. Рятувальники продемонстрували інструменти, якими користуються, дозволили посидіти у машині, подихати апаратами для захисту органів дихання та зору. Найбільше сподобалося гасіння умовної пожежі зі стволів водою. Кожен зміг відчути себе справжнім пожежником. Всі отримали масу позитивних емоцій та були в захопленні!

 

Крім тематичних заходів, учасники малювали стінгазети, грали в рухливі ігри та готувались до фінального концерту, який відбудеться в останній день табору!

 

Додаткова інформація