Онлайн заняття з шкільними бібліотекарями

01-02 червня Волинська обласна бібліотека для юнацтва провела онлайн заняття на платформі Zoom з шкільними бібліотекарями, слухачами тематичного курсу «Шкільна бібліотека у сучасному освітньому просторі» Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

 

 

На занятті в Classroom, яке провела завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Надія Ількевич, слухачі дізналися про особливості роботи бібліотек в час становлення Нової української школи, формування та дотримання академічної доброчесності, використання інформаційно-комунікаційних технологій, електронних бібліографічних баз даних книгозбірні на підтримку навчально-виховного процесу.

 

На трансформації діяльності шкільної бібліотек в умовах пандемії COVID-19, нових віртуальних послугах та ресурсах зосередила увагу завідувачка науково-методичного відділу Зоя Корчинська. Про сучасні підходи до популяризації книги та читаня розповіла завідувачка відділу читальних залів Тетяна Швай. Вона зупинилася на нестандартних формах роботи, підкреслила необхідність мотивувати читання, враховувати потреби учнів, їх вікові особливості, інтереси, нахили, здібності, почуття.

 

Завідувачка відділу зберігання та реставрації бібліотечних фондів Світлана Єгорова у презентації акцентувала увагу на особливостях впровадження УДК в практику роботи саме шкільних книгозбірень, поділилася досвідом індексації документів згідно УДК.

 

Пандемія COVID-19 створила неочікувані виклики для публічного простору бібліотек, які намаються адаптуватися і збільшити дистанційні послуги через сайти бібліотек, сторінки у соцмережах тощо. Онлайн заняття підтвердили, що карантин не перепона для професійного зростання, оволодіння новими технологіями та формами віддаленого обслуговування.

 

Додаткова інформація