Вересень 2019

Обласний огляд-конкурс «Планета книг: is the best» фінішував

 

27 вересня у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відбулося підбиття підсумків та нагородження переможців обласного огляду-конкурсу сценаріїв та відеосюжетів бібліоквестів для старшокласників серед районних (міських) централізованих бібліотечних систем та публічних бібліотек ОТГ.

 


27 вересня у стінах нашої бібліотеки пройшов перегляд фільму за романом Маркуса Зузака «Крадійка книжок». Захід відбувся з нагоди святкування Всеукраїнського дня бібліотек. Глядачі, які завітали на вечірній кіноперегляд мали змогу в теплій та затишній атмосфері переглянути добрий та змістовний фільм про книги, дружбу та добро. А також про необхідність залишатися людиною за будь–яких життєвих обставин. Глядачі, які вперше почули про книгу, на основі якої був знятий згаданий фільм, обіцяли її обов’язково прочитати, адже кінематографічна версія «Крадійки книжок» припала їм до вподоби. Сподіваємось, що подальші кіновечори у нашій бібліотеці зберуть ще більшу глядацьку аудиторію. 


 Про «золотий» вересень 1939 року в хроніках подій з Володимиром Данилюком

 

У нас сьогодні була крута лекція з історії. Лектор – заслужений журналіст України, головний редактор видання «Волинська газета» Володимир Данилюк. Слухачі – десятикласники та вчителі загальноосвітньої школи с. Рованці. Тема – «золотий» вересень 1939 року, який по суті і не став золотим для жителів Волині та Східної Галичини.

 


 Знайомство з бібліотекою: безмежний світ можливостей

 

17 вересня студенти коледжу Луцького інституту розвитку людини університету «Україна» проходили навчання-знайомство на базі книгозбірні. Для студентів були представлені всі ресурси – документні, інформаційні. Мова йшла про те, як практично і що можливо використати сьогоднішньому студенту зі спеціальності «Право» з навчальної дисципліни «Архівознавство», скориставшись бібліотекою.


 

13 вересня на 31 році життя після виснажливої хвороби відійшла у вічність Надія Олександрівна Єфремова. 

Добрі спогади про Надійку залишаться у пам’яті і серцях, тих хто знав і працював з нею.


 «Вибір професії – вибір майбутнього»

 

У читальній залі книгозбірні відбулася цікава зустріч учнів 9-х класів ЗОШ №17 та НВК №9 м. Луцька з фахівцями Луцького міського центру зайнятості Юлією Харічковою та Олесею Оласюк. Захід відбувся в рамках ярмарку можливостей «Хочу. Можу. Треба».


 Вивчаймо та любімо рідне місто Луцьк

 

7-8 вересня наша бібліотека прийняла активну участь у святкуванні Дня міста Луцька.

На Театральному майдані у партнерстві з Патрульною поліцією Волинської області було проведено майстер-клас з виготовлення флікерів – світловідбиваючих елементів в темну пору доби. Тема не втрачає актуальності, тому що один із важливих кроків до підвищення безпеки пішоходів та велосипедистів – озброєння світловідбивними елементами, адже видимість на дорозі – запорука життя.

 


 Віталій Міхалевський і фестиваль «Лісова пісня» – у нас!

 

Другий рік поспіль ми приймаємо гостей літературного фестивалю «Лісова пісня». Минулого року у нас розкошувала у своїх розповідях і поезії письменниця, журналістка з Білорусі Антаніна Хатенка. А 6 вересня тішив нас своїми «Цукерково-букетними віршами» письменник з Хмельницького Віталій Міхалевський.


 Бібліотекарі разом із патрульними навчали пішоходів свідомості

 

06 вересня бібліотека, Патрульна поліція Волинської області та Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради спільно організували у місті громадську акцію «Свідомий пішохід».


 Година спілкування з учнями «Сходинки успіху і самоповаги» до Дня Знань

 

Стало доброю традицією книгозбірні у День Знань зустрічатися з учнями шкіл міста. Сьогодні, 2 вересня, у свій перший навчальний день, до нас завітали учні 6-а класу Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького. Попереду навчальний рік, який потрібно прожити успішно в навчанні і з користю у вільний час. Хто сказав, що гризти граніт науки – це обов’язково нудний та нецікавий процес? Головне – правильна мотивація, бо розумним бути престижно, класно, вигідно. І зайвих знань не буває. Все згодиться у житті. І навчатися потрібно весело, енергійно, захоплююче.

 



  

Додаткова інформація