Родинні читання з Орестою Осійчук

Голосні читання української письменниці «Різдвяні історії з Орестою Осійчук» 22 та 23 грудня відбулись live-стрім на сторінці бібліотеки у фейсбуці.

Для родинного читання в передсвяткові дні авторка обрала свої пригодницькі різдвяні історії про кота Персика.

«Голосні читання наживо в соцмережах – це нова промоція улюблених творів. Такі події пробуджують загалом інтерес до читання, створюють позитивний імідж бібліотеки, дають можливість залучити нових читачів, спонукають до читацької культури та спілкування», – розповіла організаторка події, головний методист Оксана Романюк.

Твори Орести Осійчук у власному виконанні неодноразово звучали на офлайнових подіях Волинської обласної бібліотеки для юнацтва та бібліотек області. Голосні ж читання у фейсбуці проведено вперше.

Глядачі live-стріму не тільки почули оповідання, а й отримали пропозицію від письменниці намалювати героїв твору та надіслати малюнки на адресу бібліотеки, або ж створити коротенькі відео про свої враження від персонажів твору та завантажити на власні сторінки з хештегом #я_читаю_персика. За найкращий малюнок пані Ореста одному з учасників подарує власну книгу з автографом, а також відзначить призом автора найцікавішого відео.

«Цей дебют у фейсбуці дав нові можливості на час карантинних обмежень: для читачів – велика кількість змогла долучитись до події та безпечно взяти участь у родинному читанні української письменниці; для бібліотеки – збільшити доступ читачів до якісного контенту, про що свідчить зростаюча статистика переглядів відео», – зазначила Оксана Романюк. 

Live-стрім-історія «Різдвяні історії з Орестою Осійчук» за 22 грудня 

Live-стрім-історія «Різдвяні історії з Орестою Осійчук» за 23 грудня

Додаткова інформація